Om oss

En värld där hjälpen alltid är nära.

Det vill vi på Safeland uppnå. En värld där hjälpen endast är en knapptryckning bort när du behöver den. Där vi alla tillsammans hjälps åt för att skapa ett tryggare samhälle.

Vi är övertygade om att människor vill finnas för varandra. Att vi alla i grunden vill bidra och kunna hjälpa våra medmänniskor om vi har möjlighet. Genom att bygga teknik som underlättar för människor att just hjälpa varandra vill vi frigöra potentialen och styrkan i att ju fler vi är som bidrar – desto snabbare kan vi hjälpa varandra om något händer.

Hundratusentals människor hjälper redan varandra med Sveriges viktigaste App.

Appen Safeland används idag i tusentals samhällen för att öka tryggheten. Även myndigheter använder appen för att samarbeta med civila och för att larma vid akuta situationer.

I appen finns fler än 100 000 hjälpande människor tillgängliga, runtom hela Sverige. Med ett knapptryck i appen kan du få mycket snabb hjälp av dina medmänniskor om olyckan skulle vara framme. Att vara med i detta hjälpande “community” kostar inget.

Om Safeland AB

Sedan 2024 är Safeland ett eget bolag, Safeland AB, ett värderingsdrivet företag som i enlighet med socialt entreprenörsskap strävar efter att kombinera samhällsnytta med företagande.

Utvecklingen av Safeland drivs utifrån möjligheterna med ny teknologi och samhällets samlade förmåga. Safeland AB, och tidigare United Eyes AB, har sedan starten arbetat aktivt tillsammans med forskningsinstitut, räddningstjänst och polis i Sverige och internationellt.

En av bolagets grundare, Per Källgården, medverkar i rådgivande forum och presenterar regelbundet vid forskningsseminarier baserat på erfarenheterna från tillämpning av digitala verktyg.

Tillsammans är vi på god väg att möjliggöra snabb hjälp och att förändra säkerhetsbranschen till det bättre. Tack för att du samverkar i Safeland och är del av vår resa.

Myndigheter och säkerhetsbolag är inte lösningen.

Sedan urminnes tider har grannar varit viktigast för den lokala tryggheten. Safeland gör samhällen bättre genom att få människor att samarbeta. Område för område, tillsammans är vi mängder med människor. Redan nu är Safeland det snabbaste sättet att få hjälp i tusentals områden.

Vårt mål är att alla skall få hjälp inom ett par minuter, oavsett var i landet man befinner sig.

Ingen befintlig organisation erbjuder tillräckligt snabb akuthjälp. Säkerhetsbolag och myndigheter är fast i en omöjlig modell. Resursoptimering av personal och långa avstånd innebär långa utryckningstider.

Safeland ger snabbast möjliga hjälp genom appen för utlarmning och samverkan. Hemlarm, grannar, myndigheter och teknik samarbetar i Safeland för ökad säkerhet.

Tekniken möjliggör effektivare larm med snabbare hjälp vid inbrott, brand och olyckor.

Vi tror att tekniken kan lösa många säkerhets- och trygghetsutmaningar. Därför kopplar vi larm och smarta sensorer till grannar. Metoden hyllas av branschen och av kunderna.

Safeland erbjuder system till Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare att erbjuda grannkopplade brandvarnare och säkerhetssystem.

Till konsumenter erbjuds möjlighet att koppla befintliga hemlarm och sensorer, eller möjlighet att köpa ett modernt hemlarm av Safeland. Resultatet är positivt, Safeland har som enda larmbolag högsta betyg på Trustpilot. Det här tror vi ligger bakom framgången:

Lägre priser – Hemlarm hade blivit en lyxprodukt som kostar 5000 kr årligen. På Safeland reducerar vi priset för säkerhet genom att dra ner på alla kostnader som inte tillför värde. Safeland har inga påstridiga dörrförsäljare, du kan exempelvis välja att installera och göra service på ditt larm själv. Larmen går att beställa direkt på vår hemsida där alla får bra pris utan energikrävande förhandlingar.

Bättre hemlarm – Utvecklingen av teknologin för hemlarm har gått mycket fort. På Safeland är vi “oberoende” av hårdvaran och kan därför välja att integrera med de system som är bäst för kunderna, utan att fastna i “gammal” teknologi

Bättre service – Vi skall alltid vara tillgängliga och ge snabba svar på många olika kanaler. Information direkt på vår hemsida, i chatt, e-post, telefon, etc.

Schyssta villkor – De är svårt att få fram prisuppgifter hos de stora bolagen och ännu svårare att förstå deras dyra avtalsvillkor. Vi anser att kunder skall känna sig trygga och ha frihet – På Safeland skall vi förtjäna kunder genom bra tjänster inte genom krångliga avtalsvillkor.

Safelands uppförandekod.

Vi är måna om en god ton även i det digitala samhället. I Safeland stöttar människor och organisationer varandra – fritt från politiska budskap eller personangrepp. Alla användare av tjänsten skall därför följa den enkla Uppförandekoden.

Relaterade inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla