5 fördelar med hemlarm med övervakningskamera

hemlarm med övervakningskamera

5 fördelar med hemlarm med övervakningskamera

Dela inlägg

Hemlarm med eller utan övervakningskamera – vad ska man välja? Även om båda är utformade för att förhindra inbrott fungerar de på olika sätt. I denna artikel förklarar vi skillnaderna och listar 5 fördelar med hemlarm med övervakningskamera.

Så fungerar hemlarm utan övervakningskamera

Ett hemlarm, utan övervakningskamera, består vanligtvis av en centralenhet som är ansluten till dörr- och fönstermagneter, rörelsesensorer och andra säkerhetsenheter runt om i huset. När en sensor upptäcker en aktivitet som inte är önskad, skickar den en signal till centralenheten, som i sin tur utlöser larmet. Det går även att koppla sitt hemlarm till en larmcentral som kan skicka ut en väktare.

En begränsning med hemlarm utan övervakningskamera är att du och/eller larmcentralen inte kan se vad som händer i realtid om larmet går. Det tillhandahåller heller inget visuellt bevis vid inbrott, vilket kan göra det svårare att identifiera en inbrottstjuv.

Ajax hjälpcenter

5 fördelar med att använda hemlarm med övervakningskamera

1. Ett hemlarm med övervakningskamera fungerar på samma sätt som ett hemlarm utan kamera, men kan ge både bild- och ljudövervakning. När larmet går kan du se livebilder från kamerorna på din mobiltelefon eller dator, vilket gör det möjligt att snabbt bedöma situationen och vidta lämpliga åtgärder.

2. Förutom att själva larmet går kan övervakningskamerorna spela in material, som kan användas som bevis vid inbrott och hjälpa till att identifiera inkräktare.

3. Kan användas för att övervaka andra delar av fastigheten, som uppfarter och trädgårdar.

4. Övervakningskameror kan ge föräldrar trygghet genom att de kan ha koll på att deras barn och husdjur är säkra och trygga hemma när de är borta. Du kan till exempel se vad som händer i olika rum i huset, se till att barnen kommit hem säkert från skolan eller inte gör något farligt. Många övervakningskameror är dessutom utrustade med mikrofoner så att ni kan prata med varandra. En övervakningskamera i barnrummet kan också hjälpa till med nattrutinerna, då du kan hålla koll på om barnet gråter eller går upp ur sängen.

5. Få koll på fritidshuset året om. Se till exempel se om gräsmattan behöver klippas, om det har inträffat några skador på fastigheten eller om skadedjur har tagit sig in. Detta kan hjälpa till att upptäcka problem tidigt och minimera kostnader för reparationer.

Integritet och regler kring kameraövervakning


Integritet. Samtidigt som övervakningskameror kan erbjuda fördelar i form av trygghet och säkerhet finns det också integreitetaspekter att tänka över. Läs mer här om övervakningskameror med olika integritetsnivåer.

Regler. När det gäller kameraövervakning finns även regler som man måste förhålla sig till. Det du behöver komma ihåg är att du enbart får övervaka din egen tomt och egendom. Dina kameror får alltså inte filma gatan, grannens hus eller någon annan plats som du inte äger.

Vad ska du välja?

BRÅ rapporterar att inbrott i Sverige har ökat med cirka en femtedel de senaste årtiondet – det kan därför vara en god idé att se över sitt inbrottslarm. Oavsett om du bor i en villa, ett radhus eller en lägenhet är både hemlarm och övervakningskameror användbart för att skydda egendom mot stöld och inkräktare. I slutändan beror beslutet att välja det ena framför det andra på dina behov, preferenser och vilken säkerhetsnivå du behöver.


Har du frågor eller vill veta mer om Safeland? Hör av dig till oss via formuläret nedan!

Dela inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla