Bygg ditt eget larm

Bygg ditt eget hemlarm
Med vår steg-för-steg guide kan du enkelt sätta ihop ditt eget hemlarm, skräddarsytt efter dina behov. Välj bland marknadens bästa tillbehör!
Är du lite osäker på vad du behöver? Då rekommenderar vi att du kikar på något av våra färdiga larmpaket som du hittar här.
A
Välj din Centralenhet

Centralenheten är hjärtat i ditt system. Den kommunicerar med alla andra enheter i systemet och ser till att larm kan skickas ut till din mobil, till larmcentral och till vår egna app för grannsamverkan (Safeland). Komplettera med sim-kort som reservkanal till en fast internetuppkoppling eller om du planerar att ha ditt larm där en fast internetuppkoppling ej är möjlig. De flesta väljer Hub 2 (4G).

A
Kontroller hur vill du styra larmet?

Via den medföljande appen styr du enkelt och kostnadsfritt ditt larm via telefonen. Vi rekommenderar att du använder appen, men ibland har man inte telefonen vid sig, har svärfar på besök, städare eller byggare som skall utföra arbete när man inte är hemma – då är det bra att ha åtminstone en fysisk enhet i systemet. Om du önskar dela upp larmet i olika zoner kan du även knyta enheter till att endast styra respektive zon.

A
Sirener

Sirener används för att uppmärksamma att ett larm aktiverats. Vi rekommenderar dig att ha åtminstone en siren i varje system. Båda sirenerna kan användas för inomhusbruk, men för utomhusbruk är det endast Streetsiren som lämpar sig.

A
Skydd för dörrar & fönster

Säkerställ att alla utrymmen där man kan ta sig in i huset är säkrade. Skapa ett skalskydd med sensorer för dina ingångar och fönster. Vår rekommendation är minst en DoorProtect/Plus för alla dörrar. Om du även vill säkra upp husets fönster är det klokt att börja med de som har dålig insyn från gata, grannar osv. DoorProtect Plus lämpar sig bäst för de öppningsbara fönstren, och GlassProtect för de som ej är öppningsbara.

A
Rörelsesensorer

Rörelsesensorer reagerar om någon rör sig inuti din bostad. Målet för rörelsesensorn är att det aldrig skall gå att ta sig vidare i huset under inbrottet utan att hela tiden trigga nya larm. Ajax sortiment av dessa är brett, men alla bygger på grundvarianten (MotionProtect) och anpassar sig sedan till specifika utrymmen. Vi hjälper dig att reda ut skillnaden.

Motionprotect = De allra flesta utrymmen tjuven kan tänkas besöka.

CombiProtect = I anslutning till områden med mycket fönster.

MotionCam = De allra flesta utrymmen tjuven kan tänkas besöka. Drar fördel av att snabbt kunna verifiera inbrottet med hjälp av bilder.

MotionCam PhoD = Som MotionCam, men här kan du närsomhelst se bilder från ditt hem, inte bara vid larm.

MotionProtect Plus = I anslutning till luftvärmepump, kamin eller andra saker som kan skapa stora värmeökningar.

Curtain = Lämpar sig utmärkt för garageportar eller andra väggar man önskar skärma av.

A
Brand & vatten

Smarta, uppkopplade brand – och vattensensorer varnar snabbt när faran är framme. Brandskyddsföreningen rekommenderar minst en brandvarnare per 60m2, samt en per våningsplan. I utrymmen med gasspis, garage eller andra källor till farliga nivåer av CO är det aktuellt med FireProtect Plus, för övriga utrymmen räcker det oftast gott med standard FireProtect. Vattensensorn kräver ingen fast montering utan placeras enkelt under exempelvis diskbänk eller andra platser där vattenläckor kan uppstå.

A
Digitalt Dörrlås

Genom att ansluta ett digitalt dörrlås slipper du tänka på nycklar och om du låst eller inte. Öppna din dörr med kod, nyckelbricka eller app. . Samtliga lås nedan kommer inom kort kunna integreras med Ajax hemlarm. Läs mer om integrationen här. 

A
Hur vill du ta emot larm?

Ha full koll på när ett larm går! Ta emot larm själv, lägg till vänner, grannar och familj för att tillsammans agera vid oönskade händelser – eller ta hjälp av en bemannad larmcentral. För snabbast respons rekommenderar vi att du samverkar med de larmmottagare du själv valt ut i appen Safeland, med hjälp av vår Connect tjänst. Du kan även läsa mer om våra larmtjänster här.

A
Skyltar & dekaler

Avskräck inbrottstjuvar med brottsförebyggande skyltar och dekaler.

A
Hurra! Bra jobbat!
Nu har du en bra grund för trygghet i ditt hem. Om du vill kika på fler komponenter i vårt breda sortiment för att höja säkerheten ytterligare finns det fler steg nedanför som hjälper dig.
Visa kundvagn
A
Steg 10
Utomhusskydd

Upptäck rörelser på tomten eller i närheten av din fastighet och stoppa inkräktare innan de tar sig in i din bostad.

A
Steg 11
Trygghets- & överfallslarm

Med ett knapptryck kan din familj, vänner eller larmcentral få larm om att något hänt. Placera den fysiska knappen där den lätt kan nås, eller bär den med dig.

A
Steg 12
Kameraövervakning

Få en överblick av ditt hem och känn dig trygg med att händelser fastnar på film med hjälp av kameror. Du styr dina kameror och notifieras om händelser via kamerornas egna app, men du kan också lägga till så att din live-feed visas i Ajax appen.

A
Steg 13
Rökgeneratorer

Säkerställ att inbrottstjuvar snabbt ångrar att de valt din bostad som sin arbetsplats. Med hjälp av röken som sprider sig i rummet blir det omöjligt att se vad som finns att stjäla i ditt hem. Röken som bildas är inte farlig för vare sig djur eller människor. Röken består i stora drag av vatten, alkohol, glykol och löser upp sig själv efter ca 20 minuter. Den skapar inget damm eller restprodukter som du behöver sanera.

has been added to your cart.
Checkout
Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla