Larmcentral och väktare

Larmcentral och väktare – inklusive Safeland Connect

1 490 kr/år

Med denna tjänst kopplar du hemlarmet till den certifierade larmcentralen Westra Security. Larmcentralen kan efter ditt godkännande skicka väktare till ditt hem för kontroll och åtgärd.

Har du larm från Verisure? –> Klicka här!

Inbrott, brand, vatten och trygghet

  • Kostnadsfria larm till larmcentral, även vid falska larm.
  • Du skräddarsyr din larminstruktion för hur larmcentralen ska agera på olika typer av larm (inbrott, brand, vatten och trygghet).

Väktarutryckningar

  • Väktarbolag med stark lokal förankring och med god kännedom om ditt område.
  • Fria väktarutryckningar vid inbrott.
  • Du bestämmer när väktare ska rycka ut.

Larmcentralen

  • Certifierad 24/7 larmcentral från Westra Security
  • Certifierad larmcentral innebär reducerad försäkringspremie eller självrisk hos många försäkringsbolag.

Vanliga frågor

Larm avseende inbrott, brand, vattenläcka och trygghetslarm kan samtliga skickas till larmcentral. Du väljer själv i din larminstruktion vilka larm du vill ska skickas till larmcentralen.

Om ett larm löser ut kommer larmcentralen att ringa till de kontaktpersoner som du angivit i din larminstruktion. De ringer dem i den turordning du uppgivit, tills de får tag i någon.
Din larminstruktion avgör vad som ska ske när ett larm utlöses. Även vad som ska ske om larmcentralen inte får tag i någon av dina kontaktpersoner.

Du kan exempelvis uppge i din larminstruktion att du vill att larmcentralen skickar väktare för kontroll vid larm om inbrott även utan att de har fått tag i dig, men att du inte vill att larmcentralen agerar alls vid en vattenläcka.

Den certifierade larmcentralen levereras av Westra Security. Det finns ett nationellt avtal med Avarn, vilket täcker de flesta hushåll i Sverige. Därutöver finns det många ställen samarbetsavtal med lokala bevakningsbolag för lokalkännedom och snabbare responstider. Läs mer här ->

Samtliga larm som har stöd för Safeland Connect har även stöd för larmcentral via oss. Nu har vi även stöd för Verisure.

Larm till larmcentralen är utan kostnad, även falska larm.

För väktarutryckningar tillkommer en avgift på normalt 2400 kr. I vissa områden under kvälls- och nattetid, när det finns fackliga krav, kan kostnaden bli högre eftersom dubbla väktare behöver skickas.

Du bestämmer själv när en väktarutryckning får ske och kan därför undvika ofrivilliga väktarkostnader.

När du köpt tjänsten vägleds du genom inställningarna på vår webb. Där fyller du i åtgärdsbeskrivning med information som är relevant för larmcentralen. Den innehåller kontaktinformation till dina betrodda kontakter och deras befogenhet, exempelvis om de får godkänna väktarutryckning.

nyhet

Koppling till ditt smarta hem

Sätt på lamporna, kameran eller radion när larmet löser ut med Safeland Connect. Det är endast du och ditt smarta hemsystem som sätter begränsningarna.

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla