Grannsamverkan

Grannsamverkan

Kom igång med grannsamverkan mot brott och brand.

I Safeland kan ni informera varandra om något hänt, exempelvis “någon stal min cykel inatt”, och skicka ut larm direkt till dina grannar om något mer akut skulle hända – till exempel om ett pågående inbrott eller en brand. Du ser direkt på kartan vart en händelse skett någonstans, och kan kommunicera smidigt med de andra i din grannsamverkansgrupp utan att behöva ringa runt.

Kom igång på tre minuter

Ladda ner appen

Skaffa Safelands kostnadsfria mobilapp och skapa ditt egna konto.

Gå med i en grupp

Klicka på Grupper och Gå med i grupp för att söka och se om det redan finns någon grupp i ditt område. Om det gör det så ansök om medlemskap.

… Eller skapa en grupp

Om det inte finns någon grupp för ditt grannskap så rekommenderar vi dig att skapa en grupp. Du blir då administratör för gruppen och kan själv bjuda in dina grannar. Läs mer här om hur du skapar en grupp.

Kom igång

Titta gärna på vår kom-igång-video här nedanför för att lära dig mer om fördelarna med Safeland.

Se vår kom-igång-video om digital grannsamverkan

Se en kort video om fördelarna med digital grannsamverkan och få svar på hur Safelands app fungerar. Videon visar hur du på ett enkelt sätt kommer igång med grannsamverkan. Här kan du även hitta fler instruktionsvideos som ingående förklarar de olika funktionerna i appen.

Forskning visar att grannsamverkan är effektivt!

Forskning visar att grannsamverkan är den mest effektiva metoden för att förhindra brott och skapa trygghet i ett område. Grannar kan göra stor skillnad både för att förebygga och avstyra brott, samt minska tiden tills Polis eller Räddningstjänst kommer. Att tillkalla väktare tar ofta för lång tid, i många fall är det bara grannar som kan komma fram snabbt nog för att avstyra ett inbrott eller stoppa en brand.

Tips! Berätta om Safeland på Facebook för att engagera fler i området.

Ju fler som samverkar i ert område, desto bättre! Ett bra sätt att fånga upp och engagera fler boende i området är att tipsa om Safeland via Facebook. Kopiera länken för denna sida och dela den i en relevant grupp på Facebook. Du kan även skicka länken direkt till de personer du vill ska gå med. Länken går fint att skicka via sms, mail, messenger, WhatsApp etc.

Frågor & Svar

Att använda Safeland som privatperson för grannsamverkan, att ta emot larm och larma via appen kostar ingenting.

Du väljer själv om ditt inlägg ska vara offentligt eller endast synas i en grupp. Offentliga inlägg syns på kartan och för personer i närheten. Alla användare i Safeland bestämmer själva för vilka typer av inlägg de vill få en notis om i sin mobiltelefon. Med andra ord stör du aldrig någon annan.

Med tjänsten Safeland Connect kan du koppla ditt hemlarm till Safeland, då skickas larm ut direkt till oss grannar i Safeland-appen. Du kan också välja att skicka larm till en larmcentral.  Om du inte redan har ett hemlarm kan du köpa ett larmpaket i Safelands Butik

Det är en vanlig missuppfattning att grannar behöver ingripa handgripligen vid ett inbrott för att grannsamverkan ska vara till någon nytta. Så är inte fallet. Bara genom att området aktivt grannsamverkar och gemensamt håller koll för ökad trygghet är mycket vunnet. Inbrottstjuvar blir avskräckta av ett engagerat grannskap, och är inbrottslarmen dessutom kopplade till grannar via tjänsten Connect är det än mer avskräckande att bryta sig in. 

I Safelands Hjälpcenter hittar du allt om hur Safeland fungerar. På Safelands Youtube-kanal finns också flera korta filmer som visar precis hur du gör för att skapa grupper, posta inlägg, koppla upp ditt hemlarm mm.

Vill du ha hjälp eller lämna synpunkter?

Om du har frågor som rör ditt område eller er specifika grupp i Safeland så ta kontakt med er grupps administratör direkt i appen. Du kan också chatta med dina gruppmedlemmar. Om du har frågor rörande själva appen, om hemlarm eller vill lämna synpunkter så ta kontakt med support@safe.land.

Relaterade inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla