Larmcentralen arbetar för dig 24/7

Larmcentral

Larmcentralen arbetar för dig 24/7

Dela inlägg

I Safelands tjänst Larmcentral och väktare är hemlarmet kopplat till en certifierad larmcentral. Den bemannas dygnet runt, med hög säkerhet och tydliga riktlinjer av Safelands partner Westra Security AB. I artikeln reder vi ut hur ditt hemlarm fungerar tillsammans med larmcentralen och på vilket sätt auktoriserade lokala väktare kan rycka ut på de flesta platser i Sverige.

Larmcentralen nationell täckning

Det finns relativt få certifierade larmcentraler i Sverige, till skillnad från väktarbolag som finns representerade i de flesta städer. För dig med tjänsten Connect Plus är det alltid en operatör vid larmcentralen i Arvika som kontaktar dig och följer de anvisningar som togs fram när tjänsten först aktiverades, kompletterad med de förändringar som skett därefter.

Stränga krav med behov av certifiering och tillstånd

Det finns mycket stränga krav för att få de tillstånd som behövs för larmcentralen för att bedriva och leverera larmcentralstjänsten, eftersom det är en samhällsviktig tjänst. De behöver därför ha en mycket tydlig “katastrofplan” med förebyggande system och processer för att säkerställa driften även vid kriser eller katastrofer, exempelvis skall larmcentralen ha dubbel energiförsörjning, stark säkerhet och bemanning av minst två personer dygnet runt. Larmcentraler i Sverige skall genomgå certifiering enligt och SSF 136 och få tillstånd av länsstyrelsen.

Ungt bolag med mycket erfarenhet

Precis som Safeland är Westra ett ungt bolag med stora ambitioner. Westra bildades 2019 efter ett förvärv av ett bolag inom Bonnierkoncernen, Bonsoc AB. Westra har idag ca 40 anställda med stor expertis inom flera delar av säkerhetsbranschen. Ken Guttke, VD för Westra Security AB, har stora ambitioner och belyser

“Trots vår unga ålder har vi lång erfarenhet från säkerhetsbranschen. Som larmcentral behöver vi alltid vara redo och hantera varje larm med högsta professionalitet. Samarbetet med Safeland fungerar mycket bra och kunderna är nöjda.”

Ken Guttke, Westra Security AB

Lokala bevakningsbolag utför väktarutryckning

Larmcentralen tillkallar och koordinerar även väktarnas insats vid larm. Samtliga bevakningsbolag och väktare som tar emot larm behöver var auktoriserade och med tillstånd från länsstyrelsen, både för bolaget och för väktaren enskilt. Safelands kunder får väktarutryckning från lokala bevakningsbolag då dessa bolag normalt har korta utryckningstider och lokalkännedom.

Fotoverifiering i Ajax möjliggör rätt beslut

Safelands teknik i tjänsten Larmcentral och väktare är unik i Sverige eftersom den möjliggör att en certifierad larmcentral tar emot bilder från hemlarmet Ajax, vilket i praktiken innebär att operatören kan ta bättre beslut om rätt åtgärd tillsammans med dig som kund.

Ett uppskattat tillägg till hemlarmet

Safeland tror på valfrihet. Du skall som kund hos Safeland ha möjlighet att äga ditt hemlarm utan inlåsning, samt ha möjlighet att ändra den åtgärdstjänsten allt eftersom behovet förändras. Besök Safelands butik för att beställa ett friköpt hemlarm eller koppla ditt larm direkt.

Dela inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla