Appen

Hjälpcenter

Appen

Frågor & Svar

Jag får larm om något viktigt sker i närheten – hur fungerar det?

En unik funktion i Safeland är “Närhetsprincipen”. Det innebär att man får information om man befinner sig i närheten av platsen för händelsen. Det är bra eftersom personer i närheten har oftast störst förmåga att göra skillnad eller sätta sig själva i säkerhet.

När ett viktigt larm sker känner systemet av vilka som befinner sig i närheten och kan därför skicka ut en pushnotis med larmsignal riktat till dessa personer. Avståndet varierar dock efter en smart algoritm. Om det är få Safelandanvändare i närheten (exempelvis på glesbygd) så skickas informationen till personer inom ett större område än områden där fler användare befinner sig.

Vad skiljer den offentliga kommunikationen och kommunikationen i grupperna?

I Safeland går det att informera och informeras av samtliga människor på kartan. På så vis kan människor samarbeta ännu bättre för tryggheten. Det möjliggör att du kan få hjälp av andra även om du befinner dig på en plats där du inte känner någon.

I vissa fall vill man hålla informationen inom grupper. Då kan endast gruppmedlemmarna kommunicera med varandra.

Kan jag få information om vad som sker hemma i mitt område även när jag inte är där?

Det går bra. Registrera ditt hem i appen och välj radien för området där du önskar information.

Hur startas en grupp?

Alla användare kan starta grupper i Safeland. De flesta väljer att starta en låst grupp, vilket innebär att personer kan ansöka att få bli medlem. Det finns även helt privata grupper. Då vet endast medlemmarna om att gruppen finns. Ett tips är att gå med i en befintlig områdesgrupp samt skapa en ny grupp och bjud in de personer som du litar på mest.

Hur ger jag appen tillgång till platstjänster jag tidigare nekat?

Safeland-appen behöver ha rättigheter att alltid använda telefonens platstjänster. För att återställa tillgången till platstjänster går du på Inställningar > Safeland > Platstjänster och markerar “Alltid”.

Jag får inga pushnotiser vid larm – hur gör jag?

Du behöver i telefonen ge Safeland tillgång till att skicka pushnotiser till dig. I Apple (IOS) gör du det under inställningar -> Notiser där du aktiverar notiser för Safeland i listan.

För Android skiljer det sig mellan olika telefonfabrikat. I den här bloggen hittar du vägledning för din telefon.

Jag får inget mail för att verifiera min mailadress vid registrering

Se efter i din skräpkorg så att mailet från Safeland inte hamnat där. Skulle du inte hitta mailet kan du maila oss från den mailadress där du skapade kontot så aktiverar vi Safeland åt dig.

Jag vill ha tips på hur jag använder Safeland – var hittar jag det?

På Safelands YouTubekanal finns instruktionsfilmer om hur Safeland-appen fungerar. Dessa kan du se här -> 

Vilka plattformar finns Safeland på?

Appen Safeland finns för närvarande på iOS (iPhone and iPad) och för Android. Vi har också en version av appen på webben.

Kommer Safeland alltid vara gratis?

Ja, för privatpersoner kommer appen Safeland att vara gratis. Vi tycker att alla ska ha möjligheten att vara med och bidra till och själv dra nytta av den trygghet och säkerhet som medmänniskor och andra bidrar med för varandra genom samverkan.

Vad skiljer Safeland från en Facebook-grupp?

De fyller två olika syften och i många områden används bägge flitigt. Safeland är utformat för trygghet. Ett exempel är Safelands snabba kommunikation. I Safeland går information går ut till personer direkt, inte baserat på hur många likes ett inlägg får.

Avsändaren avgör prioriteten på ett händelse, ett brådskande situation skapas som ett “rött” inlägg och ger en hög signal till mottagarna. I Safeland kan man få offentliga pushnotis om man befinner sig i närheten av en plats för en viktig händelse.

Hur hålls kommunikationen på en bra nivå?

Vi har en uppförandekod som alla användare behöver följa. Denna uppförandekod uppskattas av de flesta och tillsammans håller vi Safeland konstruktivt och fritt från politiska åsikter och personangrepp.

Jag har hört att det går att koppla hemlarm till grannarna?

Det är ett mycket effektivt sätt att få snabbast hjälp vid larm. Ett flertal larm på marknaden går att koppla ett flertal hemlarm till sin grannsamverkan genom tilläggstjänsten Connect. Med tjänsten får grannarna information (efter 30 sekunder) om ditt hemlarm löst ut. Det är effektivt mot inbrott och dessutom  kan det rädda liv vid brand. Grannarna kan göra ovärderliga insatser utan att riskera deras hälsa.

Hur hittar jag andra användare i mitt område?

Under fliken “Grupper” är det möjligt att söka efter andra användare, till exempel din gata, närområde eller dylikt. I vissa fall är grupperna dolda och kräver inbjudan från administratör för att komma med i.

Jag vill att fler skall använda sig av Safeland i vårt område, hur gör jag?

På Safelands Tipsa finns det det tips och förslag på hur du kan göra för att få spridning i ditt område.

Vad gör ni med mina personuppgifter i Safeland?

Informationen som fyller i vid registrering i Safeland sparas i våra säkra servrar i molnet. Vi följer dataskyddsförordningen (GDPR) och kommer inte att vidarebefordra eller sälja informationen vidare till en tredje part.

Vi aggregerar viss anonymiserad användardata för att analysera trender och för att vidareutveckla Safeland så att tjänsten ska fungera ännu bättre för våra användare. Om dessa analyser och slutsatser kan bidra till insikter om hur man kan öka tryggheten och säkerheten kan information delas med relevanta aktörer eller tillbaka till våra användare. Information som delas kommer alltid att vara anonymiserad och generell.

Läs gärna mer i vår sekretesspolicy och användarvillkor.

 

Artiklar om appen

Nya Safeland är här!

I veckan släpps den nya versionen av appen. Safelands vision är att skapa en värld där hjälpen alltid är nära. En värld där hjälpen endast...

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla