Vanliga frågor om larmcentralen och väktartjänsten

Vanliga frågor om larmcentralen och väktartjänsten

Dela inlägg

Safeland erbjuder möjligheten att koppla upp de flesta hemlarm till certifierad larmcentral. Här svarar vi på de vanligaste frågorna om larmcentralen och väktartjänsten.

Det finns ett nationellt avtal med Avarn Security som i praktiken är rikstäckande. I vissa områden finns även kompletterande och auktoriserade väktarbolag som kan erbjuda snabbare utryckningar. Tillsammans med vår partner arbetar löpande med att utveckla fler samarbeten för att erbjuda den mest effektiva väktartjänsten.

Förväntad tid till första väktare på plats 10-20 minuter efter att de tillkallats. Väktarna är utbildade i att kontrollera och lösa uppkomna situationer på plats, exempelvis koordinera åtgärd vid behov av exempelvis reparation. Det ska dock inte förväntas att väktare griper inbrottstjuvar.

Safeland har nära partnerskap med Ajax och integrerar direkt med Ajax Cloud, det vill säga enligt Ajax protokoll i appen som är en enklare integration. Det möjliggör att Safeland kan erbjuda en bättre larmcentraltjänst, exempelvis bilder till larmcentralen vid brandlarm. Nackdelen är att du inte kan se i Ajax-appen att larmcentralen är uppkopplad.

Du kan verifiera din uppkoppling till larmcentralen genom att gå in i Safeland-appen under jag -> Mitt hem -> Inställningar. Där framgår det om larmcentralstjänsten är aktiv för dig.

Det går alltså inte att se detta i Ajax-appen. Nedan varning visas om du skickat en begäran om uppkoppling genom Ajax-appen:

Ja. Välj de fall som väktarbolag får tillkallas när du aktiverar “larminstruktionen” i tjänsten. Om du vill undvika risken för väktarutryckningar så väljer du utryckning vid muntligt godkännande av dig.

Gå in i Safeland-appen under Jag -> Mina hem -> Inställningar eller ändra under på vår webb.

Dela inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla