Connect

Hjälpcenter

Connect

Frågor & Svar

Vad är Safeland Connect?

Det är tjänsten som innebär att man kan koppla sitt hemlarm till grannarna. När hemlarmet löser ut skickas en pushnotis med en larmsignal till personerna i de Safeland-grupper man valt på förhand. Alla personer som får larmet i Safeland kan kommunicera med varandra och hjälpas åt. Kommunikationen är bra oavsett om det skulle vara falsklarm eller ett skarpt larm. Läs mer om tjänsten Connect här ->

Vilka larm har stöd för Connect?

De flesta larmen i Sverige har stöd för Connect. På den här sidan finns larm med stöd för Safeland Connect listade. Om ditt larmsystem inte finns med på listan är det sannolikt att den ändå har stöd för Safeland Connect om den kan kommunicera med omvärlden genom exempelvis SMS, https, eller IFTTT.

Kan jag koppla mitt befintliga larm hos Verisure till Safeland Connect eller Connect Plus?

Det fungerar utmärkt! Förutsättningen är att du har frikopplat ditt larm från Verisure. Vi skriver mer om detta i en blogg.

Vilka är de vanligaste missuppfattningarna om tjänsten Connect?

Dessa skriver vi om i denna artikel.

Vad är Safeland Connect Plus?

Tjänsten är för dig som även vill ha larmcentral och väktartjänst till ditt larm. När larmet går informeras vid sidan av dina önskade Safelandgrupper även en larmcentral som kan tillkalla väktare.

Vilken larmcentral används?

Den certifierade larmcentralen levereras av Westra Security. Larmcentralen använder lokala väktarbolag för att säkerställa lokalkännedom och minimera tiden det tar att komma till ditt hem. De avgör baserat på dina önskemål hur ditt larm skall hanteras. Det vanligaste är att ringer de dig och dina angivna kontakter om larmet löser ut för beslut om åtgärd. Om de inte får kontakt på telefon så har ni på förhand bestämt hur de skall agera vid olika typer av larm, exempelvis överfall, inbrott, brand.

Kan larmcentralen se bilderna i larmet?

Larmcentralen kan se bilder/bildserier som är genererade från Safelands Premiumlarm. Då får de en bättre uppfattning av vad som sker. Om det ser ut som inbrott kan de ringa 112 för myndighetens utryckning, parallellt med väktare om du önskar. Larmcentralen arbetar dock inte (ännu) med video för privatpersoner.

Vad kan väktaren göra på platsen?

Väktaren griper normalt inte tjuvar. Mestadels eftersom tjuven normalt avlägsnar sig snart efter att larmet gått. Det kan dock vara tryggt att ha ett proffs på platsen efter inbrott och då kan väktaren vara ett bra alternativ.

Ringer larmcentralen 112 vid utlöst brandvarnare?

Det görs om brand kan konstateras. Det är dock svårt för en larmcentral att styrka brand från distans. För snabb åtgärd vid brand rekommenderar vi kopplingen till digital grannsamverkan, Connect, där era grannar kan göra livsavgörande insatser.

Jag har Safelands Premiumlarm och det står “ej uppkopplad” i Ajax-appen?

Safeland har en direkt och rik integration med Ajax-systemet. Det har många fördelar men resulterar dock i att informationen i Ajax-appen kan vara missvisande för dig med Connect-Plus, eftersom det under Säkerhetsbolag står “Ej uppkopplad” eller “Väntande prenumerationsbegäran”. För att försäkra dig om att du är uppkopplad och att tjänsten är aktiverad, kan du gå in i Safeland-appen och välja “ditt hem” -> “Connect”.

Jag har ett larm från Verisure idag, men vill veta mer om Safelands tjänster med larm till larmcentral med väktare.

Vad roligt! På denna sida kan du läsa mer om alla våra larmtjänster för dig med Verisurelarm. Vi har även en sida med vanliga frågor och svar från Verisures kunder.

På denna sida har vi samlat ihop våra vanligaste frågor och svar från Verisures kunder.

Artiklar om Connect

Safeland Connect – på djupet

Vad händer i Safeland när mitt larm löser ut? Hur undviks onödiga falsklarm? Vem får larmen och vid vilken tidpunkt? Safeland Connect är en snillrik tjänst...

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla