Ajax hemautomation – utan hårdvara

Ajax hemautomation – utan hårdvara

Dela inlägg

Safeland integrerar med Ajax Systems

Det är ingen hemlighet att vi på Safeland gillar integrationer och smarta lösningar. Sedan 2018 har Safeland samarbetat med Ajax kring innovation och utveckling. Vi är första aktör att integrera direkt med systemet. Tidigare har integrationen möjliggjort koppling till Safeland-appen för grannsamverkan och snabbast åtgärd. Nu utökar vi integrationen och gör det möjligt för dig som gillar hemautomation att skicka information från Ajax-larmet till ditt system för smarta hem med tjänsten Safeland Connect.

Vad skall hända när larmet löser ut?

I Safelands tjänst ställer du in vilket system som skall få reda på att ditt Ajax hemlarm aktiverats. I ditt mottagande smarta hemsystem (t.ex. Fibaro eller Arlo) kan ställa in vad som skall ske vid detta händelse. Du kan exempelvis starta inspelning på din Arlo-kamera eller tända alla lampor i trädgården.

Kom igång direkt – Ingen hårdvara behövs

Framtiden är digital och så är även denna tjänst. Den tillkallar ditt smarta system genom en unik URL, så kallad “webhook”, som triggar ett event i ditt smarta hemsystem när ditt Ajax-larm löser ut. Tekniskt kan din webhook gå direkt till systemet, alternativt genom IFTTT. Inställningar gör du i gränssnittet från din Connect-tjänst från Safeland-appen eller på webben.

Inte bara Ajax Systems – även andra hemlarm

Det är inte bara Ajax som kan dra nytta av tjänsten. Övriga hemlarm som har stöd för Connect har möjlighet att bli smarta av Connect. Safeland har implementerat stöd för integreration med Verisure, vilket skapat nya möjligheter för många svenskar att få bättre funktion i sitt annars slutna larmsystem.

Bara början

Det är ett viktigt steg för många med Ajax-larm som på ett enkelt sätt vill integrera med omgivningen. För oss är denna utveckling endast i sin linda. Vi har redan börjat arbetet med nya smarta integrationer och stöd för fler scenarios i Connect-tjänsten.

Testa Safeland Connect utan kostnad i 30 dagar

Safeland Connect-tjänsten kostar 490 kr per år alternativt första månaden gratis och därefter 49 kr/månad – ingen bindningstid.

Gillar du detta? Sprid det gärna vidare till dem som gillar hemautomation. Vi vill gärna ha era åsikter och förslag på ännu bättre tjänster.

Om du redan har Connect kan du hantera din integration direkt i Safeland-appen där du klickar på ditt Hem och “Hantera”.

Mer läsning:

Dela inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla