Hur fungerar larmcentral- och väktartjänsten?

Hur fungerar larmcentral- och väktartjänsten?

Dela inlägg

Larmcentralen som Safeland använder är en certifierad larmcentral som levereras av Westra Security. Den är bemannad dygnet runt. Om du skulle vara orolig för ditt hem utan att ditt hemlarm löst ut kan du kontakta Larmcentralen direkt via telefon som då kan agera. Larmcentralen tillkallar väktarbolaget och förser dem med de anvisningar som gäller för ditt hem.

Väktarutryckningar kostar inget för skarpa inbrottslarm (Med Polisanmälan). För övriga väktarutryckningar tillkommer en kostnad, normalt 2300 kr. I vissa områden, där det finns fackliga krav på dubbla väktare, kan utryckningskostnaden bli ca 50% högre.

Vilket väktarbolag används?

Avarn är ett bevakningsbolag som används nationellt. På vissa platser kan lokala bevakningsbolag användas. Larmcentral koordinerar utryckningar av väktarbolag med bra täckning och lokalkännedom. Det ökar chanserna för snabb och korrekt åtgärd vid larm.

Griper väktarna tjuvarna?

Den frågan får vi ofta. Trots att vi anlitar lokala väktarbolag så dröjer det innan väktarna är på plats, oftast mer än 10 minuter efter att larm. Man bör därför inte förvänta sig att väktarna griper tjuvar, eller ens förhindrar inbrott. Det kan dock vara skönt att få ett proffs till platsen om olyckan har varit framme.

Den verkligt brottsförebyggande effekten är den andra delen av Connect. Det vill säga samverkan med grannarna i Safeland-appen.

Kan larmcentralen se bilder från mitt larmsystem?

För Safelands hemlarm finns det kamerafunktion i sensorn MotionCam som skapar en bildserie när den löser ut. Denna bildserie skickas till dig och även till larmcentralen. Om den visar på misstänkt inbrott, exempelvis maskerad person, kan de kontakta polis för utryckning. Larmcentralen kan även med sensorn MotionCam PhoD även identifiera rök vid brand och tillkalla räddningstjänst via 112.

Kan larmcentralen se min övervakningskamera?

Larmcentralen kan inte ta del av videofilm från din övervakningskamera. 

Dela inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla