Pushnotiser och platstjänster i Iphone – så gör du inställningar

Pushnotiser och platstjänster i Iphone – så gör du inställningar

Dela inlägg

Vid akuta larm i Safeland kan varje sekund vara avgörande. Det är därför viktigt att du har rätt inställningar och ger Safeland-appen tillåtelse att veta var du befinner dig samt möjlighet att skicka notiser med larmsignal i appen.

Den här artikeln beskriver hur du gör rätt inställningar i din Iphone eller Ipad (Notera: inte i Safeland-appen). Om du inte vill ha pushnotiser för vissa typer av Safeland-larm så går de inställningar att göra i Safeland-appen (Notera: inte i mobilen)

Ge tillåtelse till pushnotiser

Om du inte får pushnotiser när du får dem så finns det olika sätt att lösa det.

Så aktiverar du pushnotiser

Aktivera platstjänster

Platstjänster innebär att du ger appen behörighet att se din position. Det innebär du får larm om du befinner dig i närheten av ett offentligt inlägg eller larm i appen. Så här gör du.

Aktivera platstjänster i Appen

Aktivera platstjänster inställningar

I appen gör du fler inställningar

Nu när du har rätt inställningar i din telefon, kan du även anpassa dina inställningar i Safeland-appen. I normalfallet får du larm som Safeland anser vara rätt, men du kan anpassa och göra inställningar själv. Gå in i appen under “Jag” i nedre menyn, Under Inställningar (kugghjul) kan du välja “Pushnotiser”. Där kan du välja styrka på larmsignal och anpassa för de grupper som du är medlem i.

Felsökning pushnotiser

Jag får pushotiser, men ingen ljudsignal

  1. Gör inställningarna ovan
  2. Säkerställ att ljudet på din telefon är påslaget. Om du är osäker, testa genom att skicka ett SMS.

Jag får inte pushnotiser när något viktigt sker i närheten av mig

  1. Gör inställningarna i artikeln ovan
  2. Har du flera enheter där du är inloggad i Safeland räknas den sist använda som din aktuella plats. Använd appen i den enhet som du har med dig.
Dela inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla