Så skapar du en grupp i Safeland.

Så skapar du en grupp i Safeland.

Dela inlägg

I Safeland sker samverkan offentligt mellan alla Safeland användare eller inom grupper. Trycker du på Grupper i den nedre huvudmeny så kommer du till dina grupper. Om du ännu inte gått med i en grupp eller skapat någon grupp är det tomt här.

För att skapa en egen grupp: 

 1. Klicka in dig på grupper i appens huvudmeny som du hittar längst ner
 2. Klicka på plus-tecknet i det övre högra hörnet
 3. Välj “Skapa ny grupp”
 4. Ange ett passande namn och en kort beskrivning till gruppen
 5. Välj om gruppen ska vara låst eller privat
  Att gruppen är låst betyder att gruppen går att söka fram men att dom som önskar att gå med i den måste ansöka om medlemskap, vilket lämpar sig väl för grannsamverkansgrupper.
  Privat betyder att gruppen inte går att söka fram. Om du skapar en privat grupp måste du som administratör aktivt bjuda in de personer du vill ha med i gruppen.

 6. Tryck på “Skapa grupp”.
  Efter att du lagt till gruppen syns den i din grupplista.
 • Vi tipsar även om att du lägger in en Kontrollfråga till ansökande medlemmar som de får svara på, exempelvis “Vilket gatunummer bor du på?”
 • Lägg gärna till en bild på din grupp genom att klicka på cirkeln ovanför gruppens namn.

Bjud in personer till din grupp: 

Ju fler som samverkar i ett område, desto bättre!
För att bjuda in personer med e-post adress klickar du på “Bjud in medlem”.
Ett bra sätt att fånga upp och engagera fler boende i området är att tipsa om Safeland via Facebook.

Vill du sprida gruppen i en större krets kan du klicka påDela Grupp” i administratörsmenyn. Då kan du dela gruppen på flera sätt, exempelvis på Facebook till en relevant grupp där många från ert område är medlemmar. De som klickar på länken kan då enkelt ansöka om att få gå med i gruppen.  Du kan också skicka länken direkt till de personer du vill ska gå med via SMS, mail, messenger, WhatsApp etc.

Ett tips vid delning på Facebook är att lägga till ett par meningar som förklarar vad Safeland är.
Vi föreslår denna text tillsammans med delningen av gruppens länk: “Nu startar vi igång grannsamverkan via appen Safeland! Där kan man se vad som händer i vårt område, vart det händer,  samt larma och kommunicera direkt med varandra.  Vi har startat en grupp som heter [GRUPPNAMN]. Man kan även koppla sitt hemlarm så att larm skickas ut direkt till oss grannar om man vill. Det vore superkul om fler i området vill vara med, grannsamverkan är den metod som är absolut effektivast mot inbrott!” 

Du får information under Aktivitet i appen om en person ansöker om att vara med i din grupp.

Hantera gruppens medlemmar:

Som administratör för en grupp kan du under gruppens Admin-flik ändra gruppens inställningar och hantera dina medlemmar.
Klicka på “Om” i gruppmenyn. Här kan du se alla gruppens medlemmar. Du kan även se utskickade inbjudningar och inkomna förfrågningar i medlemslistan i din grupp.
Du kan också lägga till fler administratörer om du vill. Tryck då på en medlem i grupplistan och välj “gör till admin”. Du kan även ta bort medlemmar om det skulle behövas.

Har du några frågor? Hör av dig direkt via chatten här på vår sida, eller klicka här. 

Dela inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla