Fördelar med digital grannsamverkan mot brott

Digital grannsamverkan mot brott med safeland

Fördelar med digital grannsamverkan mot brott

Dela inlägg

Grannsamverkan är en av världens mest använda metoder mot brott i bostadsområden som både minskar brott och ökar tryggheten. Enligt en undersökning av Brå har metoden visat sig minska brottslighet med i genomsnitt 16 till 26 procent. Genom att starta eller gå med i en digital grannsamverkan mot brott kan boende hjälpas åt att hålla uppsikt över varandras bostäder och närområde, och öka kunskapen hur man skyddar sig, vilket avskräcker och försvårar för inbrottstjuvar.

Fördelar med digital grannsamverkan mot brott och andra nödsituationer

Ökad säkerhet: Genom att vara uppmärksamma på vad som händer runtomkring och dela information om misstänkta aktiviteter eller ovanliga händelser kan grannar tillsammans förebygga brott och minska tiden tills polis eller räddningstjänst kommer. Detta kan inkludera allt från att hålla ett öga på varandras bostäder under semestrar, rapportera vid upptäckt av bränder till att organisera nattvandringar eller övervaka parkeringsplatser.

Effektiv kommunikation: En välfungerande digital grannsamverkan innebär oftast en ökad kommunikation mellan grannar. Detta kan inkludera informationsutbyte om gemensamma projekt eller utmaningar i området. Med digitala kommunikationskanaler kan information snabbt spridas och beslut fattas på ett effektivt sätt.

Snabb respons vid kriser: I händelse av nödsituationer kan en väletablerad grannsamverkan vara ovärderlig. Grannar kan snabbt agera och erbjuda stöd till de som drabbats.


Så går du med i eller startar grannsamverkan i ditt område via appen Safeland

Att använda Safeland som privatperson för grannsamverkan, att ta emot larm och larma via appen kostar ingenting. Kom igång på 3 minuter genom att följa stegen nedan eller läs mer här för frågor, svar och instruktionsvideo.

digital grannsamverkan brott

Ladda ner appen

Skaffa Safelands kostnadsfria mobilapp och skapa ditt egna konto.
Ladda ner appen

Gå med i en grupp

Klicka på Grupper och Gå med i grupp för att söka och se om det redan finns någon grupp i ditt område. Om det gör det så ansök om medlemskap.

… Eller skapa en grupp

Om det inte finns någon grupp för ditt grannskap så rekommenderar vi dig att skapa en grupp. Du blir då administratör för gruppen och kan själv bjuda in dina grannar. Läs mer här om hur du skapar en grupp.

Kom igång

Titta gärna på vår kom-igång-video här nedanför för att lära dig mer om fördelarna med Safeland.Har du frågor eller vill veta mer om Safeland? Hör av dig till oss via formuläret nedan!

Dela inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla