Kameraövervakning hemma med olika integritetsnivåer

kameraövervakning hemma

Kameraövervakning hemma med olika integritetsnivåer

Dela inlägg

Med kameraövervakning hemma kan man minska risken för inbrott – men hur ska man tänka kring personlig integritet? Idag finns det allt ifrån övervakningskameror som enbart tar bilder vid utlöst larm till övervakningskameror som spelar in dygnet runt. Vi tipsar om övervakningskameror med olika integritetsnivåer för ditt hem eller fritidshus.

Kameraövervakning hemma – vilka regler gäller för privatpersoner?

Integritetsskyddsmyndigheten listar de regler och lagar som finns när det gäller kameraövervakning på privat egendom.

Övervakningskameror med högre integritetsnivå

Trådlösa rörelsesensorer med övervakningskamera som endast tar bilder eller filmar vid utlöst larm.

MotionCam tar endast en serie med bilder vid utlöst larm. Bilderna skickas till en app där du själv kan bestämma vilka som ska ha tillgång till materialet, oavsett om det är andra familjemedlemmar eller en larmcentral.

MotionCam PhOD tar endast bilder vid utlöst larm, på begäran och genom förutbestämda scenarion. Du bestämmer själv vilka som ha åtkomst till bilderna som skickas på begäran.

Övervakningskameror med medel integritetsnivå

Övervakningskameror där du kan se i realtid vad som händer i ditt hem. De kan spela in filmer men inte dygnet runt, beroende på lagringsutrymme och om kameran är trådlös eller strömförd.

Trådlös övervakningskamera med wifi. Denna typ av kamera kan du i din app kika i realtid eller se inspelningar. För att spara på batteri och lagringsutrymme spelar batteridrivna övervakningskameror i regel endast in filmer vid utlöst larm.

Strömförd övervakningskamera med wifi. Precis som med trådlös övervakningskamera med wifi kan du övervaka i realtid eller se inspelningar från en app. Eftersom övervakningskameran är strömförd via kabel har du större möjlighet att spela in mer material, utan att begränsas av batteritid.

Övervakningskameror med lägre integritetnivå

Övervakningskameror där du kan se i realtid vad som händer i ditt hem. De kan spela in filmer dygnet runt från flera övervakningskameror samtidigt. Har stort lagringsutrymme.

NVR (Network Video Recorder) är ett datasystem med kameraövervakning från flera nätverkskameror samtidigt. Du kan övervaka i realtid eller se inspelningarna från en app i din mobil eller ansluta systemet till en skärm.


Har du frågor eller vill veta mer om Safeland? Hör av dig till oss via formuläret nedan!

Dela inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla