Stäng innan du går till säng

Stäng innan du går till säng

Dela inlägg

Varför det är viktigt att stänga dörren när du sover?

De flesta känner till betydelsen av fungerande brandvarnare och brandsläckare i hemmet, men en viktig åtgärd för att skydda dig och din familj mot brandrisker kan vara något så enkelt som att stänga dörren när du sover. Att sova med dörren stängd kan göra en betydande skillnad om en brand skulle uppstå.

Minskar spridningen av brand och rök

När en brand uppstår i ett rum fungerar en stängd dörr som en barriär som hindrar både lågor och rök från att sprida sig till andra delar av huset. Röken är oftast det farligaste vid en brand och kan snabbt fylla ett rum och orsaka kvävning eller förgiftning. Genom att hålla dörren stängd kan du begränsa rökens spridning och ge dig själv och dina nära och kära mer tid att reagera och evakuera.

Filmen från Fire Safety Research Institute visar de stora skillnaderna i ett rum med stängd dörr jämfört med rummet med öppen dörr.

Enkelt och kostnadsfritt

Att stänga dörren när du sover är en enkel och kostnadsfri åtgärd för att förbättra brandsäkerheten i ditt hem. Det kräver ingen extra utrustning eller investeringar, bara en medvetenhet om dess betydelse.

Skapa en bra rutin

Att stänga dörren när du sover kan göra en stor skillnad när det gäller brandsäkerhet och öka dina chanser att överleva om en brand skulle inträffa. Det är en enkel åtgärd som alla kan vidta för att skydda sig själva och sina nära och kära. Kom ihåg att göra det till en del av din nattliga rutin och lära även dina barn vikten av att sova med stängd dörr för att förbättra deras säkerhet. Tillsammans kan vi skapa en tryggare och säkrare miljö för alla.


Har du frågor eller vill veta mer om Safeland? Hör av dig till oss via formuläret nedan!

Dela inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla