5 tips om bästa gömställen för dina värdesaker hemma

5 tips om bästa gömställen för dina värdesaker hemma

Dela inlägg

Vad är bästa gömstället för dina värdesaker? När larmet går vet tjuvarna att de har 10 minuter på sig. De är vältränade i att hitta dina värdesaker och de söker snabbt och metodiskt igenom bostaden. Här är några konkreta tips på hur du gömmer föremål i hemmet utan kassaskåp.

Börja med att skapa ett riktigt bra gömställe för föremål som du inte använder i vardagen. Här gömmer du den gamla ringen från farmor, nycklar till sommarstugan, pass och semestervaluta. Nästa steg är att skapa ett gömställe för saker som behöver vara mer tillgängliga, exempelvis bilnycklar.

5 tips på gömställen:

• I köket på ett oväntat ställe, t.ex. i ett kexpaket

• På barnens rum, i exempelvis ett pusselpaket på garderobens ovansida

• I ett tvättmedelspaket i tvättstugan

• På vinden, i en låda med gamla kläder

• Tejpa fast en låg kartong på undersidan av ett skåp och göm värdesakerna där

Om du är utrustad med snickerifärdigheter tipsar vi om ett klassiskt lönnfack, varför inte lossa på en planka i ett skåp, på golvet eller i trappen? Ställ ett rullskåp över så kan facket bli väl dolt och ändå lätt att komma åt.

Kom ihåg, risken att få ett inbrott är liten. Fokusera därför på att gömma de saker som du verkligen inte vill få stulna. Övriga värdesaker räcker det med att plocka bort eller “gömma light” eftersom ”tillfället gör tjuven”.

Läs mer om hur du kan skydda dig från inbrott med Safeland Connect.


Har du frågor eller vill veta mer om Safeland? Hör av dig till oss via formuläret nedan!

Dela inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla