Strand Fastigheter höjer tryggheten för hyresgäster med Brandsamverkan

Strand Fastigheter höjer tryggheten för hyresgäster med Brandsamverkan

Dela inlägg

Gemensamt brand- och vattenskydd till alla hyresgäster

För Strand Fastigheter är hållbarhet och trygghet mer än fina ord på hemsidan. De är en av få hyresvärdar som säkerställer fungerande brandvarnare till samtliga sina hyresgäster. Med Brandsamverkan från Safeland möjliggörs snabb första åtgärd vid utlöst brandvarnare. Samtidigt inför Strand Fastigheter uppkopplade vattensensorer som tidigt upptäcker vattenläckor i lägenheterna. Mikael Israelsson, VD på Strand Fastigheter sammanfattar satsningen:

“Uppkopplade brandvarnare med digital grannsamverkan betyder mycket för tryggheten och säkerheten för de boende. Det är den huvudsakliga drivkraften bakom investeringen, men det finns även flera positiva värden för fastighetsdriften.”

Anser att kraven för boende bör liknas vid hotell

För Mikael Israelsson är brandskyddet mycket viktigare än de lågt ställda juridiska krav som idag ställs på fastighetsägaren:

Det är svårt att förstå varför enkla brandvarnare är tillräckligt i flerfamiljshus. Hotellverksamhet har sedan länge haft betydligt högre krav. De flesta fastighetsägare känner till att 20% av deras boende saknar brandvarnare utan att göra något åt det. Med Safelands teknologi kan vi kraftigt höja brandsäkerheten och tryggheten för alla hyresgäster till en kostnad som är lätt att motivera.”

Trådlösa brandvarnare och vattensensorer

Systemet förenar brandvarnare och vattensensorer med digital grannsamverkan. I ett gemensamt system kopplas brandvarnare och vattensensorer upp mot en centralenhet. Samtliga sensorer övervakas och informerar när det finns behov av service, exempelvis smutsig rökkammare eller om någon avlägsnats.

Hyresgästerna gör viktiga insatser

När en brandvarnare eller vattensensor löser ut skickas larmet vidare till de boende genom appen Safeland. Resultatet är att bränder och vattenskador kan förhindras genom snabb åtgärd av personer som befinner sig på plats i närheten. Det är även tryggt för boende att få larm i sin telefon om det skulle brinna i lägenheten nedanför.

Om situationen kan hanteras av den boende själv, exempelvis vid matlagning, kan hen själv få tyst på sirenen och avsluta larmet innan det sprids till grannarna. Om brandvarnaren inte stängts av efter 30 sekunder, sprids larmet vidare till grannarna i appen Safeland. Där kan alla grannar kommunicera med varandra tills situationen är löst.

Bidrar till grannsamverkan

Strand Fastigheter installerar brandvarnare och vattensensorer i alla lägenheter, men även i gemensamma utrymmen. Alla enheter är uppkopplade till grannsamverkansappen Safeland där boende medverkar. I appen informerar grannarna varandra direkt, exempelvis vid strömavbrott eller viktiga varningar.

“I Safeland kan vi snabbt nå ut med information till de boende och det är ett smart verktyg för dem att själva påverka tryggheten”, säger Mikael Israelsson.

Startade med uppkopplat inbrottslarm

Strand Fastigheter fick upp ögonen för Safeland under 2019 då inbrottslarm introducerades. Boende kunde själva avropa inbrottslarm och starta digital grannsamverkan för sitt område. Grannkopplat inbrottslarm är en effektiv och prisvärd lösning som förebygger inbrott. Mikael Israelsson berättar att teknologin innebär fler möjligheter framöver, exempelvis trygghetslarm och fler typer av sensorer.


Har du frågor eller vill veta mer om Safeland? Hör av dig till oss via formuläret nedan!

Dela inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla