Safelands larmcentral för Sector Alarm

Safelands larmcentral för Sector Alarm

Dela inlägg

Safeland strävar efter att erbjuda larmcentral, väktartjänster och grannsamverkan till alla larmsystem, oavsett om du har Verisure, Sector Alarm eller ett friköpt larmsystem. I denna artikel beskriver vi möjligheterna för dig som hyr larmsystem av Sector Alarm att använda Safelands larmcentraltjänst för endast 125 kr/månad.

Utmaningen med slutna system

Konsumenter har länge kunnat byta leverantörer av tjänster som mobiltelefoni, bredband och elektricitet. Hemlarmsmarknaden domineras dock av två aktörer som erbjuder hyrlarm: Verisure och Sector Alarm. Medan Verisure tillåter friköp av larmsystemet, erbjuder Sector Alarm inte denna möjlighet.

Sector Alarm – Ett låst System utan extern kommunikation

Systemet behöver ha möjlighet att kommunicera med andra system när larm löser ut för att en extern larmcentral ska fungera. Sector Alarm erbjuder inte dessa funktioner, vilket innebär att det inte går att koppla Sector Alarm till en annan larmcentral eller ett smart hem. Det enda sättet att ta emot larm från Sector Alarms system är genom deras egen app eller larmcentral.

Larmsystem utan värde efter avslutat abonnemang

Larmsystemet förlorar sin funktion när du avslutar ditt abonnemang med Sector Alarm. Det finns ingen möjlighet att använda systemet efter att du sagt upp avtalet.

Konsumentens möjlighet att påverka

Vi anser att dessa inlåsningar på hemlarmsmarknaden är dåliga för konsumenten och miljön, eftersom användare tvingas kassera utrustningen efter varje avtal. Som konsument har du begränsade möjligheter att påverka detta, förutom att ge feedback till företaget och lämna omdömen på TrustPilot. Vi uppmuntrar även att Konsumentverket i Sverige tar upp frågan, likt i Norge där miljardböter har utdömts för larmbolagens kartellbildning.

Safelands friköpta hemlarm – Ett fritt val utan Inlåsning

Utöver öppna larmtjänster erbjuder Safeland larmsystem som inte är operatörslåsta. Larmsystemet har dessutom vunnit flera internationella teknikpriser.

Vi erbjuder extra rabatt för att ta steget och byta till Safeland. Vi välkomnar dig till en leverantör utan inlåsning, bindningstider eller krångliga avtal. Vår ambition är att erbjuda de bästa produkterna med tydliga priser och att behålla våra kunder genom vår förmåga att leverera bra och prisvärda tjänster – inte genom krångliga avtal eller inlåsning.

Vi hoppas att du håller med och ser fram emot att välkomna dig till Safeland!

Dela inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla