Överför inställningar till en ny Ajax-hub

Överför inställningar till en ny Ajax-hub

Dela inlägg

Med Ajax kan du föra över användardata, inställningar och anslutna enheter mellan hubbar. Du kan migrera till en hubb som har stöd för mobil uppkoppling efter det att 2G och 3G mobilnäten släcks ned. Det är lätt att migrera en hubb i Ajax, men det finns en hel del viktiga saker som du bör känna till.

Överföringen tar i genomsnitt 15 minuter. Säkerhetssystemet inte kan vara aktiverat läge (“pålarmat”) under överföringen av data till en ny hubb.

Innan du börjar: Kontrollera att din nya hubb har stöd för migrering

Det går inte att migrera mellan alla hubbar. I tabellen nedan framgår det vilka hubbar du kan migrera din befintliga hubb till:

Steg-för steg guide

 1. Koppla din nya hubb till ett nätverk och registrera den som en ny centralenhet i Ajax-appen.
 2. Säkerställ att den nya hubben har samma operativsystemsversion (“Malevich OS”) eller högre. Det kan du se genom att i Ajax-appen -> välj centralenheten i toppmenyn – > välj centralenhet i enhetslistan -> scrolla längst ner.
 3. Om du behöver uppgradera den nya hubben så sker det automatiskt efter att den varit uppkopplad 5-10 minuter.
 4. Säkerställ att du är Administratör i bägge hubbarna
 5. Placera den nya hubben så att den är i närheten av den gamla hubben

Det går inte att migrera hubbarna om den är pålarmad, genomför en uppdatering eller migrerar data.

Importera data

 1. Öppna Ajax-appen och välj den nya hubben, till vilken du vill importera data.
 2. Klicka på hubben, sedan på ikonen för att gå till dess inställningar. Gå till menyn för Dataimport
 3. Följ instruktionerna på skärmen och välj hubben som kommer att användas som datakälla genom att klicka på knappen “Välj datakälla”.
 4. Kontrollera listan över enheter och inställningar som kommer att överföras till den nya hubben.
 5. Stäng av hubben som valts som datakälla och klicka på “Starta Import”.
 6. Efter att importen har startat kommer användardata, inställningar och en del av enheterna att överföras automatiskt. För att överföra kontrollenheter och panikknappar (Ajax SpaceControl, DoubleButton eller Button) måste du klicka på vilken knapp som helst två gånger på dem, medan du befinner dig inom täckningsområdet för den nya hubbens radionätverk eller signalförstärkare (REX) som de är anslutna till. Appen kommer att informera dig om detta under överföringsprocessen.
 7. När överföringsprocessen är klar kommer systemet att meddela dig om att dataimporten har slutförts framgångsrikt. Om vissa enheter inte har överförts kan du manuellt ansluta dem enligt den vanliga proceduren.
 8. Den nya hubben kommer att heta Kopia_Namn_på_det_tidigare_hubben (till exempel Kopia_Mitt Hem). Byt namn på det nya navet för att underlätta navigeringen.

Migrera din koppling till larmcentral och Safeland Connect

Internetanslutningskonfiguration och inställningar till larmcentralen eller Safeland Connect överförs inte. Det är dock enkelt att ordna. Logga in på ditt Safeland-konto och gå till din profil- > Hem i appen eller på webben och uppdatera dina inställningar. Det gör du genom att ersätta den gamla hubben genom att välja den nya hubben i listan i Safeland där du la till din hubb första gången.

Nollställ och bort din gamla hubb från appen?

Vi rekommenderar att du återställer till fabriksinställningar i din gamla hubb samt ta bort meddelanden. Så här fixar du det:

 1. Sätt på den gamla hubben efter att dataöverföringen är klar.
 2. Gå till användarhanteringsmenyn (Enheter → Gamla hubben → Inställningar → Användare) och radera alla användare genom att klicka på Radera användare i Inställningar för varje konto.
 3. Återställ hubben till fabriksinställningarna genom att hålla ned strömbrytaren i mer än 30 sekunder – Ajax-logotypen på hubben kommer att blinka rött.
 4. Ta bort den tidigare hubben från kontot i Ajax-appen

Tios om vad du kan göra med den gamla hubben?

När du nollställt hubben är den fri och redo för en ny användare att förbättra sin hemsäkerhet. Gamla hubbar som kommer sakna stöd för dubbla uppkopplingar kommer vara mindre attraktiva i framtiden. Dessa kommer dock ha utmärkt användningsområde till personer som vill ha utmärkt brandskydd.

Vårt tips är att du ger din gamla hubb till en vän som du tycker bör få världens brandskydd i världsklass. Det fungerar så här:

 1. Skapa ett uppkopplat brandsystem med gamla hubben och nya brandvarnare. Alla hubbar har stöd för alla brandvarnare.
 2. Beställ tjänsten Connect och koppla dig upp till en lokal grupp i Safeland appen. Det fungerar som en “chattgrupp”.
 3. Om brandvarnaren aktiveras får ägaren 30 sekunder på sig att avlarma eller stoppa larmet. I annat fall skickas ett larm till övriga i chatt-gruppen. En granne kan då göra ovärderlig insats i ett tidigt skede.

Lycka till!

Dela inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla