Lägg in RTSP-kameror i Ajax

RTSP kamera i Ajax

Lägg in RTSP-kameror i Ajax

Dela inlägg

Det går att koppla olika kameror till Safelands Premiumlarm, till exempel Reolink då dessa har stöd för Ajax och vice versa. Många kameror kan dock läggas till ifall de stödjer RTSP – Real Time Streaming Protocol. Detta brukar samtliga tillverkare ange i produktspecifikationen men går annars enkelt att kolla upp. Ifall din kamera stödjer RTSP går det alltså att lägga in den i Ajax appen och i den här guiden går vi igenom hur.

Så här får du liveström in i Ajax med RTSP

Du behöver sedan innan ha kameran installerad i fabrikörens applikation. När det är gjort följer du stegen nedanför:

 1. Öppna Ajax appen och gå till Enheter.
 2. Under enheter trycker du på (beroende på telefon):
  • Lägg till enheterLägg till kamera (IOS)
  • Lägg till kamera (Android)
 3. Välj RTSP Stream
 4. Ange
  • Namn till kameran
  • RTSP-länken till kameran (förklaras nedan hur denna erhålls)
  • Vilket rum du vill tilldela kameran
 5. Tryck på OK

Så hittar du övervakningskamerans RTSP-länk.

För att kunna lägga till kameran med hjälp av RTSP i Ajax appen krävs att man anger enhetens RTSP-länk. Det kan vara lite knepigt att få fram denna och i de flesta fallen finns detta angivet i kamerans dokumentation. Om det inte är fallet finns det olika tredjepartssidor för att ta fram detta. Ett exempel på detta är: https://www.ispyconnect.com/sources.aspx. Gå in på länken och välj kameran du vill lägga in i Ajax systemet. Där ska du fylla i en IP-adress tillsammans med kamerans användarnamn och lösenord. IP-adressen hittar du i kamera-appen enligt nedan.

Där fyller du i användarnamn samt lösenord för kameran och genererar sedan en RTSP-länk. IP-adressen som du ska ma fyller i hittar du i kamerans app, nedan framgår hur det ser ut i Reolink.

Ett exempel på den genererade RTSP-länken kommer ser du i bilden nedan:

Lägg därefter till den i Ajax appen enligt steg 4 i guiden ovan.

Alla övervakningskameror har inte RTSP

En tumregel är att de flesta moderna kameror som är elnätsanslutna har stöd för RTSP. Många batteridrivna kameror filmar dock endast vid särskilda tillfällen för att spara energi, vilket innebär att de inte normalt har någon RTSP-flöde att visa.

Dela inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla