Överfallslarmet i appen ger trygghet

Överfallslarmet i appen ger trygghet

Dela inlägg

Känner du till personlarmet i appen?

Många är rädda för att vistas ute på kvällar, i synnerhet i då rånare eller våldtäktsmän härjar i ett område. För ett stort antal av Safelands användare innebär överfallslarmet i appen en ökad trygghet. Exempelvis ger Moa Safeland fem stjärnor i sin recension på App Store:

“Gillar trygghetslarmet. Använder det på vägen hem från bussen på kvällarna… ”

Utöver detta har akutknappen även inneburit att brottslingar har identifierats och gripits (läs artikeln som beskriver rånarjakten i Enskede här).

När en gärningsman härjar i ett område ligger det i allas intresse att få stopp på problemen. Vid ett allvarligt brott eller olycka är tiden kritisk för att hjälpa till. Då räcker det inte med att personer läser om händelsen efter 30 minuter på Facebook – informationen behöver gå ut direkt, vilket Safeland gör möjligt.

Facebook är dock en utmärkt plats att tipsa grannar om möjligheten med Safeland, vilket var det som Alexander Forsén på Lilla Essingen gjorde när en rånare var aktiv i området:

“Det som har hänt är att några har upplevt hot och många känner otrygghet. Då drog jag Safeland till minnes och tipsade om appen, främst pga trygghetslarmet, vilket genast gav ett positivt gensvar.”

Hur fungerar överfallslarmet i Safeland?

Det finns två sätt att larma akut i Safeland.

  1. Inför en otrygg situation, exempelvis promenaden hem från bussen eller löparrundan, tipsar vi om överfallslarmet i appen. Då går larmet till de du önskar då tiden går ut eller då du trycker på akutknappen. Du hittar tjänsten genom att trycka på skölden på hemskärmen.Appen Safelands trygghetslarm
  2. Även om du inte är förberedd kan du snabbt larma personer i din omgivning genom att trycka på akutknappen. Safelandanvändare i närheten ett larm (pushnotis) med informationen och positionen där du befinner dig. Tillsammans kan ni uppdatera varandra med information om överfallet, exempelvis signalement, var personer flytt, osv. Detta går att göra samtidigt som du ringer 112. Den här filmen visar hur du larmar akut.

Hjälper grannar verkligen varandra?

Absolut, civilkuraget är större än vad många tror. Vår undersökningar visar att 98% hjälper sina medmänniskor vid akuta situationer om de har möjlighet. 

Det är väl riktigt bra nyheter!


Har du frågor eller vill veta mer om Safeland? Hör av dig till oss via formuläret nedan!

Dela inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla