Enkelt att byta hemlarm

Enkelt att byta hemlarm

Dela inlägg

De flesta behåller sitt hemlarm i 10 år. På den tiden har det skett ett stort teknikskifte där systemen utvecklats. Dessutom kan äldre hemlarm vara dyra. Vi träffar ofta på personer som betalar 5000 kr per år för sitt larm.

Det är dock enkelt att byta till ett modernare och bättre hemlarm. Vi har delat upp bytet av hemlarm i några steg. Du kan välja att gå igenom dessa steg på egen hand, alternativt så kan en av Safelands experter guida dig:

Steg 1 – Välj larmsystem

Den mest utmanande delen vid byte av hemlarm är valet av larmsystem. Vi har själva testat och utvärderat teknologier från många leverantörer. Vårt val har fallit på två olika larmsystem som leder sina respektive divisioner: Premiumlarmet som är utsett till Europas bästa larm och Folklarmet som vi anser är vinnare i budgetklassen.

Steg 2 – Välj komponenter

Grundkomponenter i de flesta hemlarm är rörelsesensorer och dörrmagneter. Därutöver finns det fler typer av sensorer som kan larma då det kommer oönskade gäster. Till exempel sensorer som kan varna för brand, vibrationer, glaskross eller de med gyro som larmar om de ändrar läge.

Du brukar få ett bra grundskydd genom att välja standardpaketet som är anpassat för storleken på ditt hem. Det kan dock vara klokt att kontakta en expert så får du rådgivning om övriga komponenter.

Steg 3 – Vad skall hända när larmet löser ut?

Som larmägare får du själv information att ditt larm har löst ut. Därutöver finns det två typer av åtgärdstjänster. Självklart rekommenderar vi vår egen tjänst Safeland Connect; När larmet löser ut skickas det automatiskt till dina förinställda grannsamverkansgrupper i appen för snabbast åtgärd. Om du vill ha både hängslen och livrem föreslår vi att även koppla på larmcentral och väktartjänst.

Steg 4 – Installera larmet

När du tagit emot ditt larm är det bara installationen kvar. En installatör kan göra allt åt dig. Om du väljer att göra det på egen hand tjänar du pengar och samtidigt kan du bekanta dig med funktionaliteten i ditt nya hemlarm.

Installationen består av två delar, konfiguration och montering.  I konfigurationen ställer du in larmets komponenter och inställningar. Monteringen i ditt hem sker med skruvar eller dubbelhäftande tejp. Om du ersätter ett befintligt larm kan du ofta återanvända borrhål. Glöm inte att fästa de brottsförebyggande dekalerna och skyltarna på ditt hem.

Nyhet: Safeland kan nu erbjuda konfiguration av Premiumlarmet vid köp av larm och även installation i vissa delar av Sverige.

Vi hjälper dig!

Kontakta oss eller starta ditt larmbyte på egen hand här.


Har du frågor eller vill veta mer om Safeland? Hör av dig till oss via formuläret nedan!

Dela inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla