Exakta och ungefärliga platser på kartan

Exakta och ungefärliga platser på kartan

Dela inlägg

I den här artikeln skriver vi tips och riktlinjer för kommunikation på kartan och lyfter en lösning på ett viktigt problem.


Det finns flera fördelar med att kommunicera på en karta. Utöver att kartan är ett bra stöd för att hitta till en plats, är den även en naturlig sorteringsfunktion. På kartan kan du enkelt se information i din omgivning, vilken troligtvis är mer intressant än information som finns fem mil bort. Det är även baserat på inläggets position som Safeland kan skicka en “pushnotis” för viktiga inlägg (gula eller röda), om du befinner dig i närheten.

Finns det utmaningar med kommunikation på kartan?

Personer som blivit utsatta för ett brott, exempelvis inbrott, vill i många fall inte att deras hus blir markerat på en offentlig karta. Det är en utmaning som sedan länge finns i Polisens kommunikation. Polisen inser behovet av kartbaserad information, exempelvis för att beskriva inbrottstrender. Detta sker dock inte i Safeland där ungefärlig plats används.

Position på kartan i Safeland

Safeland uppskattas därför för möjligheten att markera ut en ungefärlig plats på kartan genom en cirkel och plats i text som inte behöver vara en specifik adress. I Safeland beskrivs en exakt position som en ”nål” och för ungefärliga platsangivelser används en cirkel. Avsändaren kan för varje inlägg själv skriva en text som beskriver platsen, det vill säga exakt, ungefärlig eller som ett område.

Ungefärlig position på kartan

Här är två tips för att markera platsen på kartan i Safeland:

• Sätt positionen på ett neutralt ställe om du vill beskriva en ungefärlig plats, exempelvis en rondell, eller en central punkt på en offentlig plats.

• Skriv stödjande text som visar platsen som du avser ”Frisersalongen Klippet” eller ”Nedre Bergsvägen”.

Lycka till!


Har du frågor eller vill veta mer om Safeland? Hör av dig till oss via formuläret nedan!

Dela inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla