Fräcka stölden och tips till dig med trådlös bilnyckel

Fräcka stölden och tips till dig med trådlös bilnyckel

Dela inlägg

Problem med 99% av trådlösa bilnycklar

Ett test av 237 olika bilar som genomfördes av en tysk organisation, ADAC, visade stora problem med trådlösa nycklar. Alla utom tre modeller visar säkerhetsproblem som innebär att bilar kan stjälas utan nyckel. Med utrustning som går att köpa på Internet kan tjuvar låsa upp och start din bil på sekunder. Det finns dock sätt att skydda sig från dessa stölder.

Den trådlösa nyckeln

De flesta nya bilar använder den nya trådlösa tekniken. Den innebär att du kan öppna bildörren och starta bilen utan att ta nyckeln ur fickan. Bekvämligheten är stor och fördelarna för dig som bilägare är uppenbar, så länge din bil inte blir stulen. 

Så stjäls bilen 

Det krävs minst två tjuvar som jobbar i par. Den ena tjuven förstärker signalen från din nyckel utanför din ytterdörr. Förstärkaren skickar signalen vidare till en medhjälpare som står bredvid din bil med en utrustning som skapar samma signal som din nyckel ger ifrån sig. Efter att tjuven hoppat in i bilen så använder den samma signal för att starta bilen.

Stölden tar inte ens 30 sekunder

Filmen visar hur enkelt det är att stjäla en bil med tekniken. Se filmen när en BMW stjäls med tekniken.

Är du i riskzonen?

Tjuvarna bedömer riskerna och belöningen inför ett brott. Har du en attraktiv bil och om den är parkerad nära din ytterdörr så är du i riskzonen.

Skydda dig med en plåtburk – Faradays bur

Visst låter det svårt, men det är en baggis. Ha för vana att förvara bilnyckeln i en metallburk. Genom ett  elektromagnetiskt trolleri som kallas Faradays bur försvinner signalen från nyckeln och du kan sova gott. I vårt test med Faradays bur för din bilnyckel identifierade vi att en burken behöver vara täckt med ett nät med maximalt 5 mm stora hål.

Mer läsning om bilrelaterad brottslighet:


Har du frågor eller vill veta mer om Safeland? Hör av dig till oss via formuläret nedan!

Dela inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla