Guide: Larm till fritidshus

larm fritidshus

Guide: Larm till fritidshus

Dela inlägg

Nästan en fjärdedel av alla bostadsinbrott sker i fritidshus. Ofta sker inbrott under den period när du inte vistas där, och då det ser obebott ut. Men även skadegörelse och att tjuvar bosätter sig vid inbrott i fritidshus är dessvärre vanligt. De flesta inbrott anmäls under mars, april och omkringliggande månader enligt BRÅ – vilket är innan de flesta åker ut för att öppna upp sina landställen på senvåren. I den här guiden går vi igenom larm till fritidshus, sommarställe eller fjällstuga som ger ett bra skydd mot inbrott. Men även andra smarta tjänster som hjälper dig att hålla koll på fritidshuset och som skyddar mot allvarliga bränder och vattenläckor.

Fördelar med larm till fritidshus utan abonnemang

Idag finns bra larm till fritidshus utan abonnemang som du själv enkelt kan installera, äga och styra. Slipp höga månadskostnader eller dyra installationer! Med ett larmsystem kopplat till din telefon kan du snabbt upptäcka inbrott. Ett annat tips är att starta en grannsamverkan för området med hjälp av appen Safeland. Ett effektivt sätt att minska brottsrisken i ditt område! Appen är helt kostnadsfri.

Vad behöver du i ett fritidshuslarm?

1. En centralenhet som kommunicerar med alla enheter i systemet och ser till att notiser skickas till din mobil
2. Dörr/fönstermagnet som larmar om någon försöker öppna en dörr eller ett fönster
3. Rörelsesensor inomhus som larmar när de känner av rörelse
4. Inomhussiren som tjuter när larmet löser ut och som avskräcker inbrottstjuvar
5. Kom ihåg att sätta upp larmdekaler för att avskräcka tjuvarna.

Nedan kan du se två mycket prisvärda, färdiga larmpaket som passar för fritidshus. Du kan också bygga ditt eget larm genom att välja ut enheter själv i vår tjänst Larmbyggaren.

Komplettera ditt larmsystem med övervakningskamera för att se vad som sker

Många övervakningskameror kan kopplas ihop med ditt larmsystem. Detta ger dig kontrollen att se vad som sker i och utanför ditt fritidshus genom att live-streama och spela in video direkt i din mobil. Förutom att övervakningskameror har en inbrottsförebyggande effekt kan det även vara bra för att i efterhand kunna utreda eller lagföra brott som kan hjälpa vid försäkringsärenden.

Andra fördelar är att du med en utomhuskamera kan ha koll på ägodelar på tomten som båten, ditt förråd, om gräsmattan behöver klippas eller blommor vattnas. Med en inomhuskamera kan du känna dig trygg med att kunna kolla läget vid utlösta larm eller exempelvis upptäcka skadedjur. Läs mer här om olika typer av övervakningskameror och smarta funktioner.

Komplettera med uppkopplad brandvarnare för att snabbt upptäcka brand

Genom att addera en trådlös och uppkopplad brandvarnare till ditt larmsystem får du snabbt larm vid bränder, även när du inte är hemma.

Komplettera med vattenlarm för att upptäcka fukt och vattenläckor

Eftersom fritidshus kan stå tomma under längre perioder behöver man tänka till extra kring risken för vattenskador – som är både kostsamma och mycket besvärliga. Med en trådlös vattensensor kan du snabbt upptäcka fukt och vattenläckor i ett tidigt skede. Sensorn är liten och läggs bara enkelt på plats t.ex. under diskbänk eller under kyl/frys.


Har du frågor eller vill veta mer om Safeland? Hör av dig till oss via formuläret nedan!

Dela inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla