Högsta betyg för Safelands hemlarm!

Högsta betyg för Safelands hemlarm!

Dela inlägg

För 18 månader sedan startade Safeland försäljning av hemlarm. Innan dess hade Safeland erbjudit larmtjänsten genom andra larmbolag. De två största larmbolagen ville dock inte öppna sina system för Safeland, samtidigt som deras kunder efterfrågade bättre och billigare alternativ. Därför tog vi beslutet att starta direkt försäljning av hemlarm och larmtjänster. Det har gått bra. Kunderna ger Safeland högsta betyg och antalet nya kunder fördubblas var fjärde månad.

Enda larmbolaget med högsta betyg

Nu har vi uppnått ett viktigt delmål – högsta betyg på Trustpilot. 9 av 10 ger Safeland fem stjärnor.  Det är 20% mer än Sveriges största larmbolag och 40% mer än Sveriges näst största. Här beskriver vi arbetet och strategin för att nå nästa delmål; att bli det bolag som flest nya kunder väljer.

Fokus på det kunderna efterfrågar

Strategin är att göra saker lite smartare och bättre. Vi tror inte på att fylla gator med påstridiga dörrförsäljare. Sådana försäljningsmetoder skapar irritation och ringa värde, men kostar mycket pengar. I stället håller vi priserna nere och genom att fokusera på det kunderna behöver för ett tryggt och bra köp, samt låter våra digitala verktyg och rådgivare göra en viktig del av jobbet.

Kunskap och snabb service

Moderna konsumenter kräver bra och snabba svar på sina frågor. På vår hemsida finns information och guider för att hitta rätt hemlarm. Experter finns tillgängliga i chatt, e-post och telefon för att svara på de frågor som dyker upp. För de som önskar kan vi erbjuda dimensionering genom att ta del av planritningar, fotografier eller genom Skype-samtal.

Snabb och trygg åtgärd – även med larmcentral & väktare

Safelands vision är att alla skall få hjälp inom 3 minuter vid larm eller olycka. Det blir möjligt genom lokal samverkan i appen Safeland. Med tjänsten Connect till hemlarmet sprids larmet automatiskt till grannsamverkangruppen för snabbast åtgärd. Att hjälpa varandra skall uppmuntras och därför är appen Safeland gratis för alla som samarbetar.

En del kunder önskar hängslen och livrem. Därför lanserades Connect Plus. Utöver Connect ingår även Larmcentral och Väktartjänst. Genom vår partner tecknar vi löpande avtal med nya lokala väktarbolag, ibland även flera olika bolag för att få snabbare utryckningstider än vad övriga bolag kan erbjuda.

Prisvärda hemlarm och kameralösningar

På Safeland tillverkar vi inte egna larmsystem. Anledningen är att det är dyrt och att det är överhängande risk att vi blir beroende av system som kunderna inte efterfrågar. Sådan situation har drabbat flera bolag tidigare.

I stället har vi valt ut två favoritlarm som vi förädlar med Safelands teknologi och tjänster. Med växande volymer driver vi utvecklingen i nära samråd med dessa aktörer, samtidigt som vi håller priserna nere.

Lägre priser

Vårt mål är att alla skall tipsa sina grannar om Safelands larm med gott samvete. Då behöver även priserna vara de rätta. Låga priser åstadkommer vi genom att ta bort dyra kostnadsposter som inte adderar värde, exempelvis fältsäljare med höga provisioner. Safelands hemlarm är lätta att installera och använda. Över 80% av Safelands kunder installerar larmen själva, vilket reducerar kostnaden för de flesta kunderna ytterligare. De kunder som byter leverantör och väljer avbetalning får oftast en lägre månadskostnad redan från första månaden.

Prisexempel med Folklarmet: Komplett hemlarm och 12 månader Connect för 2500 kr, därefter 490 kr/år.

Schyssta villkor

Vi upplever att det är så många som känner sig lurade av sina larmbolag. Hos den största aktören får man betala många tusenlappar inledningsvis, därefter ca 5000 kr/år för att hyra larmet. Efter fem år äger man juridiskt larmet, men i praktiken behöver man fortsätta köpa tjänsten för att larmet skall fungera tillfredsställande, utan prissänkning. Enligt oss är det INTE OKEJ!

Safelands kunder äger sina hemlarm. Om man inte längre vill använda Safelands tjänster går det bra att fortsätta använda larmet utan abonnemang eller koppla till annan larmcentral. Inom kort planerar vi att  införa möjligheten att hyra larm av oss.

Mer på gång

Utveckling av ny teknologi går snabbt och vi följer den noga. Fler övervakningstjänster, digitala lås och integration med teknologi för smarta hem är några exempel på innovationer som vi nu arbetar fram.

Självklart fortsätter vi att utveckla appen Safeland. Lokalproducerad trygghet skapad av vänner och grannar kommer alltid vara den bästa och mest prisvärda metoden för trygghet.

Vårt 10-årsmål kommer från en nöjd kund, Sebastian, som siade om vår framtid i sitt omdöme till Safeland på Trustpilot.

“Lovar, om 10 år kommer de va största larmbolaget på svenska marknaden, you read it here first 😉 ” – Sebastian

Tack Sebastian och övriga kunder för att ni visar er uppskattning.

Om statistiken i bilden:

Statistiken beskriver andelen högsta betyg av alla omdömen i Trustpilot vid tidpunkten för publicering den 10 februari, 2020.

Mer läsning:

Dela inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla