Inbrottssäkra ditt fritidshus i höst och vinter

Inbrottssäkra fritidshus inför höst- och vinter

Inbrottssäkra ditt fritidshus i höst och vinter

Dela inlägg

Hösten är snart här, och för många innebär det att stänga ner sina fritidshus för vintern. Tyvärr är hösten även en tid då risken ökar för inbrott, stölder och skadegörelse. Mörkret och det faktum att många fritidshus står tomma under den kallare årstiden gör dem till attraktiva mål för inbrottstjuvar. Men med några enkla åtgärder kan du som fritidshusägare skydda ditt fritidshus och minska risken för inbrott under nedstängningen.

5 tips för att inbrottssäkra ditt fritidshus inför säsongsnedstängning

Genom att kombinera säkerhetsåtgärder utefter behov kan du skapa en övergripande tryggare miljö för ditt fritidshus.

  1. Belysning är nyckeln: En mörk och övergiven fritidsplats är en dröm för inbrottstjuvar. Installera timerstyrda eller rörelseaktiverade lampor runt huset – med smart teknik för fjärrstyrning via mobilen kan du simulera närvaro från distans. Detta ger illusionen av att det är någon hemma och avskräcker potentiella tjuvar.
  2. Ta bort lockande föremål: Ta med dig eller förvara värdefulla föremål på en säker plats borta från fritidshuset. Ju mindre som är synligt för förbipasserande, desto mindre lockande blir huset för potentiella tjuvar. Förvara verktyg och trädgårdsredskap inomhus eller i låst förråd.
  3. Lås fast eventuell stege: Om du har den liggande ute så vill du inte att den blir använd för att klättra upp till en eventuell övervåning.
  4. Starta eller delta i digital grannsamverkan: Ha kontakt med dina grannar och informera dem om din frånvaro. De kan vara extra uppmärksamma på ovanliga aktiviteter kring ditt fritidshus och agera som extra ögon och öron när du inte är där. Det ökar risken för tjuven att bli upptäckt, vilket är det sista tjuven vill. Läs gärna mer om fördelarna med grannsamverkan och hur du startar eller deltar i ditt område.
  5. Använd hemlarm och kameraövervakning: Synliga kameror och hemlarm kan avskräcka tjuvar från att ens försöka bryta sig in – samtidigt som man slipper gå runt och oroa sig över om någonting har hänt under vintern. Läs mer i vår guide om larm till fritidshus.Har du frågor eller vill veta mer om Safeland? Hör av dig till oss via formuläret nedan!

Dela inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla