Mikael engagerade 200 grannar på en vecka!

Mikael engagerade 200 grannar på en vecka!

Dela inlägg

“Den utlösande faktorn som fick mig att sprida Safeland var en incident i området där en tjej blev trakasserad och kände sig hotad. Med överfallslarmet kan vi som är i närheten rycka ut om något skulle ske. Det visade sig att det var många som ville bidra till tryggheten.”

Ni är många lokala hjältar

Mikael Söderberg från Tungelsta i Haninge är en av många hjältar i Sverige. En person som engagerar sig för den lokala tryggheten och samverkan. Mikael vinner Safelands Premiumlarm, dessutom larmcentral och väktartjänst under 1 år. Han lyckades få in 200 grannar på en vecka till appen och dessutom kopplar han nu upp sitt hemlarm med sina närmaste grannar i en larmsamverkansgrupp. Tack vare Mikael kan Tungelstabor räkna med att få hjälp inom 3 minuter när något allvarligt inträffar.

Vad fick dig att vilja sprida Safeland i området?

Jag kände faktiskt inte till att det var en tävling. Det fick jag reda på först efteråt. Jag spred Safeland för att det i mitt tycke är en grymt bra app. Den utlösande faktorn som fick mig att sprida Safeland var en incident i området där en tjej blev trakasserad och kände sig hotad. Safeland har ett smart trygghetslarm som alla kan använda om de känner sig otrygga. Med överfallslarmet kan vi som är i närheten rycka ut om något skulle ske. Det visade sig att det var många som ville bidra till tryggheten.

Hur bar du dig åt?

Vi har en stor Facebookgrupp i området där det diskuteras en hel del om incidenter och otrygghet. Det är dock inget som går att använda när något väl sker.

I min roll som frivillig civil insatsperson åt räddningstjänsten använder vi Safeland sedan tidigare. Jag förstod att appen kan få en viktig roll för de som känner sig otrygga. Jag uppmanade alla i Facebookgruppen att ladda ner appen och hjälpa till om någon larmar. Det fick mycket positivt gensvar och ansökningarna till de tre grupperna där jag är admin strömmade in.

Sedan kallade jag även till ett möte där jag kunde visa de som var osäkra hur appen fungerar och hur vi kan samarbeta. Den lokala mäklarbyrån ställde upp med lokal. Safeland delade med sig av informationsmaterial och vi kunde genomföra mötet. 

Är det någon speciell händelse i appen där den hjälpt till?

Det finns flera tillfällen där den gjort nytta. Som exempel så har vi haft flertalet stölder från villatomter och okända personer har rört sig i området. När någon råkat ut för stöld eller ser någon okänd person så går informationen direkt ut till ca 450 medlemmar i gruppen. De som kommer hit med oärliga avsikter får nog svårt att göra det obemärkt.
Som civil insatsperson (CIP) så har vi fått in flertalet larm om bilolyckor, markbränder och sjukdomsfall där vi som är involverade i gruppen varit på plats inom 5 min ifrån det att vi fått larmet i appen. Safeland appen räddar liv och egendom.

Vad händer härnäst?

Det är grannkoppling som gäller. Jag jobbar själv med säkerhet och förstår potentialen i en tjänst som Safeland och grannkopplat hemlarm. Väktartjänsten kan skapa viss trygghet, men den hjälper mig inte när det brinner eller för att förhindra ett inbrott. Där är mina trevliga och snabba grannar hundra gånger mer effektiva.

Det är kul att vinna det fina hemlarmet. Många grannar verkar tycka det är lika bra och vi skapar nu vår superlokala grupp för hemlarm och annan information oss emellan.  

Vi säger tack till Mikael för en inspirerande insats.


Har du frågor eller vill veta mer om Safeland? Hör av dig till oss via formuläret nedan!

Dela inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla