När någon försvinner…

När någon försvinner…

Dela inlägg

Viljan att hjälpa varandra är en av människans superkrafter. I vår stora undersökning svarade 98% att de gärna hjälper andra, varav hela 87% även personer de inte känner. Denna hjälpsamhet är en grund för vår trygghet och visar sig tydligt då ett samhälle drabbas av en olycka eller svåra situationer. Till exempel vid ett försvinnande.

I somras rapporterades en 10-årig pojke försvunnen i Saltsjöbaden, ett område med över 1000 Safelandanvändare. Inom några minuter engagerade sig ett hundratal “Saltisbor” i sökandet. En timma senare var ett mycket stort område noggrant genomsökt. Glädjande återfanns pojken oskadd då i en annan del av stan. Flera personer som närvarade i sökandet har hört av sig till oss och uttryckt den stora glädje över att så många hjälper till och kraften av att kalla på hjälp med Safeland.

50 försvinnanden varje dag

Varje dag rapporteras det om nästan 50 försvunna personer i Sverige. Polisen inleder sökinsats för ungefär 10 personer dagligen. För en person per dag anses försvinnandet allvarlig för personens hälsa och då inleds ett “LSO”, Lagen om Skydd mot Olyckor. I dessa situationer tillkallas fler aktörer i sökandet. Missing People är en fantastisk organisation som bistår i arbetet med att hitta försvunna personer tillsammans med civilbefolkningen. Deras mål är att organisera en sökinsats sex timmar efter ett försvinnande, dygnet runt, året runt. Vid flertalet sökinsatser reser medmänniskor tvärs över riket för att bistå i sökandet efter en person som de aldrig träffat.

Bygg er lokala insatsstyrka

Vid många försvinnanden är det bråttom. Då vill man få observationer eller stöd snabbast möjligt. Ett bra sätt att bygga er lokala insatsstyrka är att rekrytera personer till Safeland i ert område. Vid ett rött larm i Safeland nås samtliga användare i närheten. Det vill säga många hjälpsamma grannar.

ill events safeland public posts

För mer info:

Se instruktionsfilmen: Hur gör jag ett inlägg i Safeland

Visste ni att Safeland även står bakom Fjällsäkerhetsappen som förhindrar och stöder vid försvinnanden i fjällvärlden?


Har du frågor eller vill veta mer om Safeland? Hör av dig till oss via formuläret nedan!

Dela inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla