Så minskar du risken för inbrott under sportlovet

minska risken för inbrott under sportlovet

Så minskar du risken för inbrott under sportlovet

Dela inlägg

Det finns fördelar med att tänka brottsförebyggande både inför och under sportlovet. Under de mörkare månaderna ökar risken för inbrott generellt. Särskilt under lov och högtider när folk är bortresta ser tjuvarna tillfälle att bryta sig in i din bostad. Här är 5 tips för att undvika bostadsinbrott under sportlovet.

5 tips för att undvika inbrott under sportlovet

  1. Få det att se ut som att någon är hemma. Be en god granne om hjälp med att exempelvis ta in er post, lägga sopor i er soptunna eller ställa sin bil på din parkeringsplats. Snöar det när ni är bortresta? Fråga om hjälp med att hålla er uppfart skottad. Lämna hemmet stökigt exempelvis genom en obäddad säng. Ha lampor i bostaden som är tidsinställda.
  2. Stäng och lås alla dörrar och fönster, även dörrar inne i hemmet. Ta ett extra varv innan du åker iväg på semestern. För att försvåra för tjuven vid ett eventuellt inbrott kan du även låsa dörrar inne i ditt hem så att de har svårt att förflytta sig och därmed både blir hindrade och förlorar tid. Lämna inga värdefulla föremål synliga genom fönstret.
  3. Tänk till kring vad du visar upp på sociala medier. Har du öppen eller privat profil på dina sociala medier? Bilder från en pågående semester kan ge fel person information om att du inte är hemma.
  4. Använd dig av grannsamverkan. Motverka brott i ditt bostadsområde genom att samverka med dina grannar. Genom samverkan kan ni som boende hjälpas åt att hålla extra uppsikt över varandras bostäder och närområdet. Enligt en undersökning som Brå tagit fram har grannsamverkan visat sig kunna minska brottsligheten rejält. Kolla in appen Safeland – som är framtagen för grannsamverkan.
  5. Skaffa uppkopplade & smarta hemlarm. Välj om du vill koppla ditt hemlarm till larmcentral eller skapa en egen grupp med dina personliga larmmottagare  – enkelt och flexibelt. Kolla in larmpaket från Safeland för att enkelt komma igång. Med en koppling till ditt smarta hem kan du även sätta på lamporna, kameran eller radion när larmet löser ut. Det är endast du och ditt smarta hemsystem som sätter begränsningarna.


Har du frågor eller vill veta mer om Safeland? Hör av dig till oss via formuläret nedan!

Dela inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla