Skydda ditt fritidshus från inbrott i vinter

Skydda ditt fritidshus från inbrott i vinter

Dela inlägg

För en tid sedan fick jag ett brådskande offentligt trygghetslarm från en person i Skarpnäcks koloniområde i närheten. Jag satte mig på cykeln och var på plats inom ett par minuter. Då var redan ett tiotal personer på plats och fler strömmade till. Personen som utlöste larmet mådde bra. Det var en munter stämning där flera uttryckte en lättnad att så många hjälper till när det behövs.

Just detta koloniområde har tidigare år haft stora problem med inbrott. 2014 var det 137 stycken inbrott på ett år. I mars 2015 tog styrelsen ett beslut att grannsamverka genom Safeland. Ett år senare kan man glatt konstatera att inbrottsvågen är över.

Safeland har inneburit förbättrad samverkan bland de boende inom koloniområde. De permanentboende i närheten, som också samverkar med Safeland, finns tillgängliga per automatik. På sommaren, då många av de permanentboende är på semester, kan kolonisterna rycka ut. Vice versa på vinterhalvåret då kolonisterna befinner sig långt från sina stugor, finns de permanentboende tillhands, exempelvis vid brand- eller inbrottslarm.

Under vinterhalvåret utsätts många fritidshus i Sverige för inbrott och vandalism. Genom att inkludera fler grannar i sin samverkan, tror vi att dessa problem kan minska på samma sätt som i Skarpnäck.

Här kan du köpa larm för fritidshus


Har du frågor eller vill veta mer om Safeland? Hör av dig till oss via formuläret nedan!

Dela inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla