Stölder av takboxar ökar – Så skyddar du dig

Stölder av takboxar ökar – Så skyddar du dig

Dela inlägg

Polisen och användare i Safeland rapporterar om stölder av takboxar. De drabbade bilarna har funnits på uppfarter och avlägsna parkeringar, men även vid köpcentrum.  Stölderna av takboxar är ett trendbrott. Tjuvar har på senaste åren fokuserat på objekt som är mindre till storlek och som då enklare går att avyttra eller föra ut ur Sverige.

Tillverkarna av takboxar har haft fokus på att skydda innehållet, inte själva boxan. De flesta takboxar har dålig låsanordning och det är relativt enkelt att stjäla en takbox. 

Många takboxar, på grund av sin storlek, stannar sannolikt kvar i Sverige och säljs på begagnatmarknaden. Om du skulle få ett erbjudande att köpa en nyare takbox för ett märkligt lågt pris bör du kontakta Polisen. Som många vet är Polisen hårt belastad och lägger många ärenden på hög, men för “trendbrottslighet” som denna, finns det ofta ett större intresse.

Vad kan du göra för att minska risken att drabbas?

Det går att skydda sig och minska riskerna. En lämplig åtgärd är att ta bort takboxen på bilen då den inte används.

Stöldmärkning är effektivt för att skydda ägodelar. Det reducerar värdet på andrahandsmarknaden och gör det även möjligt att spåra en stulen takbox till den rättfärdige ägaren. Tidigare användes en gravyrpenna och färger. Nuförtiden används mer avancerad märkning som ISR (en sorts gravyr) och MärkDNA. Eftersom själva märkningen i princip är osynlig rekommenderar vi att du även sätter på stöldskyddsdekalerna.

Fler artiklar om bilrelaterade stölder


Har du frågor eller vill veta mer om Safeland? Hör av dig till oss via formuläret nedan!

Dela inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla