Förhindra att vasen bränner ner huset i sommar!

Förhindra att vasen bränner ner huset i sommar!

Dela inlägg

Visste du att solstrålar som skiner på vasen från din faster kan orsaka din värsta mardröm? Det är dock mycket lätt att förhindra.

Soliga och varma sommardagar är vanliga den här sommaren. Härligt tycker många, men det innebär också en ökad risk för bränder orsakade av solen. När solens strålar går genom vissa typer av glas ändras vinkeln på solstrålarna. Om man har otur ändras vinkeln på solstrålarna på ett sådant sätt att de sammanstrålar på ett brännbart material i ditt hem. Värmen på brännpunkten kan uppgå till flera hundra grader och få material att fatta eld.

Glaset som skapar dessa reflexer är framför allt tjockare, transparent och med mjuka former, exempelvis handblåsta glasfigurer, runda vaser och glasflaskor.

För att säkerställa att du inte drabbas bör du:

  1. Flytta på glas som står i direkt solljus under dygnets varma timmar
  2. Ta bort dukar eller underlag av brännbart material under sommarhalvåret.

Den heta brännpunkten uppstår på korta avstånd från glaset, ofta inom 50 centimeter. Med andra ord behöver du inte vara rädd för att solstrålarna går genom glaset och orsakar eldsvåda på andra sidan rummet.

Det skall mycket till om ett träbord fattar eld. Däremot berättade en granne nyligen att deras altan fått brännskador från en vas.

Just grannar är viktiga vid olyckor. Vi vill därför även passa på att tipsa om tjänsten Safeland Connect där ditt brandlarm kopplas till grannarna. När larmet går skickas det automatiskt till Safeland och grannar kan snabbt komma till platsen, ringa 112 och vid behov även tömma en brandsläckare.

Trevlig sommar!


Har du frågor eller vill veta mer om Safeland? Hör av dig till oss via formuläret nedan!

Dela inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla