Tips inför förvaringen av vinterdäck

Tips inför förvaringen av vinterdäck

Dela inlägg

Däcktjuvarnas högsäsong – Tips inför vinterförvaringen

En uppsättning moderna hjul kostar ofta 20.000 kr, vilket innebär att de är attraktiva stöldobjekt. Här tipsar vi om hur du kan minska riskerna för stöld av bildäck om du förvarar dem hemma, och vad bör du tänka på om du förvarar dem på däckhotell.

Vinterhjulen på hemmaplan

  1. Tillfället gör tjuven. Det kan låta uppenbart, men se till att aldrig förvara dina däck på ett synligt eller lättillgängligt ställe, även om de är fastlåsta med kedja och hänglås.
  2. Har du ett förråd med godkänt lås? Grattis, det kan vara absolut säkraste platsen att förvara dina däck.  Med ett larm på ditt förråd eller garage så blir det extra säkert (Här finns larm som fungerar för förråd)

Däckhotellen är utsatta för stölder!

Man kan tro att däckhotell är den säkraste platsen att skydda dina däck. Men i själva verket är de särskilt utsatta på grund av de stora värden de förvarar. 

Har din bil en hel- eller halvförsäkring ersätter ditt försäkringsbolag dig normalt för allt utom självrisken. Stöldskydd ingår dock inte i en trafikförsäkring. Då är du utlämnad till däckhotellets försäkring. Seriösa däckhotell har försäkring som åtminstone täcker din självrisk, men ibland också hela värdet på däcken. Ta reda på vad som gäller innan du lämnar ifrån dig dina.

Slutsats

Har du endast trafikförsäkring är det extra viktigt för dig att veta vad förvaringsbolaget har för försäkring. Oavsett försäkringstyp bedömer vi att den säkraste förvaringsplatsen är en låst och larmad lokal i hemmet. 


Har du frågor eller vill veta mer om Safeland? Hör av dig till oss via formuläret nedan!

Dela inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla