Ajax MotionProtect – Premiumlarmet

Ajax MotionProtect – Premiumlarmet

Dela inlägg

MotionProtect upptäcker människor men ignorerar din hund eller katt. Sensorn är intelligent och upptäcker även om någon stör ut kommunikationen till Ajax Hub. Enheten är ämnad att användas inomhus.

Med den uppgraderade varianten MotionProtect Plus får du samma funktioner – det som tillkommer är en mikrovågssensor som kan minska antalet falsklarm pga naturliga orsaker som luftkonditionering, eldstäder, blinkande ljus eller reflektioner.

 

Vart monterar jag MotionProtect?

Beakta linsens riktning och förekomsten av eventuella föremål som kan hindra sikten. Försök att täcka in så stor del av rummet som möjligt. Det rekommenderas att sätta fast sensorn på 2.4 meters höjd. Den går att sätta fast på en plan yta men också i ett hörn. Vill man sätta fast den i ett hörn rekommenderar vi att man bara skruvar på ena sidan för att lättare sätta fast detektorn.

Hur testar jag att MotionProtect fungerar?

Det gör du genom att detektionstesta området som enheten övervakar – testet aktiverar du genom att gå till den specifika enheten i appen. När testet är igång lyser sensorn konstant. När du rör dig framför sensorn och upptäcks slutar LED tillfälligt att lysa. Fortsätt därefter på samma sätt genom rummet.

Hur byter jag batteri?

  1. Ta bort rörelsesensorn från fästhylsan.
  2. Stäng av enheten
  3. Lösgör tre skruvar och ta bort bakstycket
  4. Ändra batteriet till ett nytt av typen CR123A, tänk på polaritet
  5. Fäst tillbaka bakstycket och skruva tillbaka de 3 skruvarna.
  6. Sätt på sensorn och säkerställ batteriets status i mobilappen (i regel tar den 36 sekunder på sig att uppdateras).

 

Dela inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla