Om batterier i larmsystemet

Om batterier i larmsystemet

Dela inlägg

Livslängden på batterierna i Ajax larmkomponenter beror på flera faktorer, såsom inställningarna för kommunikationen med hubben, temperaturer och andra användarinställningar. Här vägleder vi dig för att förbättra livslängden och ger en lista på de batterier som behövs vid batteribyte.

Introduktion – om batterierna

  • Batterierna påverkas alltid av temperatur. Energimängden blir inte mindre vid låga temperaturer, men den kemiska processen går långsammare och kräver därför ett batteri med högre kapacitet.
  • Ajax har både laddbara och icke-laddbara batterier i utrustningen. De som är laddbara är reservbatterierna för de enheter som har direkt strömförsörjning, dvs Ajax hubbar och signalförstärkarna.
  • Det är viktigt att du använder rätt batterier i larmsystemet. Du kan beställa lämpliga batterier i vår webshop.

Batterierna påverkas av kommunikationen med hubben

Ajax-enheter använder radiovågor för att kommunicera med hubben. Signaöverföringseffekten på enheterna justeras automatiskt beroende på avståndet mellan enheten och hubben, nivån på radiostörningar eller närvaron av fysiska hinder. Det innebär att en dörrmagnet som är nära hubben sänder mindre kraftfullt än motsvarande dörrmagnet som är långt borta.

Det så kallade pingintervallet mellan enheterna och hubben spelar också roll. Ju lägre pingintervall, desto längre håller batterierna. Nackdelen med ett stort pingintervall är att hubben upptäcker ett systemfel efter längre tid, exempelvis om en enhet har förlorat kontakten. Pingintervallet påverkar dock inte tiden för larm eftersom de ALLTID kommuniceras direkt. Pingintervallet ser du under hubbens inställningar och “Service – > Serveranslutning”.

Att tänka på vid byte av batterier

Ajax-systemet övervakar batterinivån i enheterna och varnar i förväg om de behöver bytas. När batteriet är på cirka 10% av laddningen, får användaren en notis i Ajax-appen. Vid indikation om svagt batteri är det cirka två månader på sig innan enheten stängs av.

Använd endast högkvalitativa litiumbatterier för att förlänga batteritiden för Ajax-enheter. Installera inte batterier av olika modeller om det finns flera batterier i larmkomponenten. Du ska inte heller ha batterier från olika tillverkare eller med varierande grad av urladdning, eftersom ett svagt batteri kan avsevärt minska livslängden för hela batteriet.

Vilka batterier har de olika Ajax-enheterna?

Här är en sammanställd förteckning av batterier som krävs. Batterierna går att beställa på i vår webbshop.

Dela inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla