Jämförelse mellan FireProtect och FireProtect 2

FireProtect 2 RB Rök/Värme brandvarnare

Jämförelse mellan FireProtect och FireProtect 2

Dela inlägg

FireProtect 2 är nästa generation av uppkopplade och trådlösa brandvarnare från Ajax. Den nya brandvarnaren har både ny design, uppdaterade funktioner och längre batteritid. Den har dessutom blivit nominerad som årets teknologiinnovation av den brittiska tidningen PSI Magazine. I den här artikeln jämför vi FireProtect med den nya generationen FireProtect 2.

Likheter mellan FireProtect och nya FireProtect 2

Båda brandvarnarna är trådlösa, uppkopplade och upptäcker rök, hög värme eller snabb temperaturstegring. Utöver att tjuta lokalt eller ses som ett blinkade ljus kan du även få ett larm till en app i mobilen. Detta innebär att en brand kan upptäckas även när du inte är hemma. Den informerar även vid behov av service eller batteribyte.

 • Sammankoppla brandvarnare: Om du har flera FireProtect brandvarnare installerade kan du sammankoppla dem så alla larmar samtidigt när en brandvarnare upptäcker brand. Det är även möjligt att ställa in en fördröjning på exempelvis fem minuter, om en brandvarnare sätts igång av misstag.
 • Uppkoppling till vänner eller grannar: Med tjänsten Safeland Connect kan du koppla ditt larm till utvalda mottagare, så de får larm samtidigt som du.
 • Samma kommunikationsprotokoll: Ajax använder sig av sitt egenutvecklade kommunikationsprotokoll Jeweller. Jeweller garanterar en oavbruten interaktion mellan hub och de uppkopplade enheterna, som exempelvis uppkopplade brandvarnare.
 • Möjligheten till 24/7 uppkoppling till larmcentral: Det går att koppla brandvarnare till larmcentral, som kan med ditt godkännande skicka väktare till ditt hem för kontroll och åtgärd.
 • Plusversion som upptäcker kolmonoxid: Båda generationerna har en plusversion (FireProtect Plus och FireProtect 2 RB Rök/Värme/CO) som upptäcker om det finns farliga nivåer av den giftiga gasen kolmonoxid (CO).
 • Koppla till app. Om du har en hub från Ajax installerad kan du se brandvarnarens batterinivå, larma ut till din app eller till larmcentralen.

Nya funktioner i FireProtect 2

 1. Ny uppdaterad och patenterad rökkammare: Det är numera omöjligt för insekter eller smuts/damm att komma in i brandvarnaren och orsaka eventuella falsklarm. Brandvarnaren behöver därför inte längre rengöras.
 2. Två nya optiska sensorer: Sensorerna skiljer på rök och vattenånga vilket gör att brandvarnaren fungerar bättre i fuktiga miljöer, som exempelvis i närheten av badrum.
 3. Två nya A1R temperatursensorer: Utformade för att snabbt upptäcka temperaturökningar vid bränder även utan synlig rök.
 4. Möjlighet att stänga av brandvarnaren utan att använda touch: Det räcker nu att trycka till lätt underifrån med ett längre föremål.
 5. Längre batteritid: FireProtect 2 kan hålla upp till sju år och batteriet kan bytas ut. Du får ett meddelande i appen minst 30 dagar innan batteriet är slut.
 6. Indikerar lokalt vid lågt batteri eller vid behov av service: Små LED-lampor på brandvarnaren visar numera status som lågt batteri, utöver att informera via app.
 7. Enklare att montera och få till symmetriskt: Brandvarnaren har fått ett nytt smart fäste där du kan snurra på den för enkel montering på önskad plats.
 8. Utökad räckvidd från 1700 meter mellan enhet till hub. Den nya brandvarnaren klarar av en räckvidd på 1700 meter till Ajax Hub.
 9. Ny design: FireProtect 2 är något mindre i bredd men högre än tidigare generationen.


Har du frågor eller vill veta mer om Safeland? Hör av dig till oss via formuläret nedan!

Dela inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla