Nya brandvarnare räddar fler liv!

Nya brandvarnare räddar fler liv!

Dela inlägg

Varje år brinner det i 24000 hem. De flesta släcks innan brandförsvaret kommer till platsen. Ändå dör 100 personer årligen i bränder. Nya tidens brandvarnare har flera egenskaper som kan minska den siffran. Här beskriver vi utvecklingen och vad det innebär.

Vad skiljer en modern brandvarnare från en klassisk?

En viktig förbättring är att sensortekniken har utvecklats under senare år, vilket innebär ökad precision och färre falsklarm. Sensorerna kan nu även reagera på mer än rök, exempelvis kraftiga temperaturförändringar eller kolmonoxid. Den viktigaste utvecklingen är dock att de är trådlöst uppkopplade och anpassade privatbostäder. 

Med en uppkopplad brandvarnare kan rätt personer få larmet direkt – det vill säga du själv och  Grannarna!  När larmet löser ut går det att förhindra eldsvådan genom att vara tidigt på plats, men även rädda sig själv och andra. Vi kallar det för Brandsamverkan!

Brandsamverkan i BRF och flerfamiljshus

Husägare och bostadsrättsföreningar har valt att koppla upp sina brandvarnare till varandra genom Safeland. Boende i Flerfamiljshus har extra stora anledningar att “brandsamverka” eftersom man bor så nära varandra.  Samarbetet innebär att närheten till grannarna går från risk till tillgång.  

Hur brandsamverkar man?

När brandvarnarna är monterade kopplar man dem till Safeland i ett webbgränssnitt. Därefter ställer man in vilka Safelandgrupper som skall ta emot larmet, exempelvis personerna i din trappuppgång.

Om inte brandlarmet inte stängts av inom 45 sekunder skickas ett larm ut till medlemmarna i Safelandgruppen. Mottagarna får då informationen och kan då kommunicera med varandra och agera på lämpligt sätt. 

Kom ihåg ramsan Rädda, Larma, Skydda, Släck!  

Svagt batteri leder inte längre till dålig nattsömn

Det finns ytterligare en finess med nya generationens uppkopplade brandvarnare. När batteriet blir svagt så skickas ett meddelande i god tid till ägaren av brandvarnaren. Det kanske inte räddar liv, men sannolikt nattsömn, eftersom dessa varningar tidigare tenderat att komma just nattetid.

Brandsamverkan för flerfamiljshus

Här kan du köpa uppkopplad brandvarnare i vår butik

I filmen nedan visar vi brandvarnaren från Ajax Systems:

| Nya brandvarnare räddar fler liv!


Har du frågor eller vill veta mer om Safeland? Hör av dig till oss via formuläret nedan!

Dela inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla