Rädda liv med ditt brandförsvar!

Rädda liv med ditt brandförsvar!

Dela inlägg

Nu räddar vi liv! I genomsnitt brinner det i 70 hem per dag i Sverige – 24000 årligen. De flesta bränder släcks av sig själv eller av en person i närheten. Vid var fjärde brand tillkallas brandförsvaret efter att någon ringt 112. Antalet döda i bränder i Sverige har förvisso minskat kraftigt de senaste seklet, men ändå dör ca 100 personer av bränder årligen, en siffra som inte minskar längre. Glädjande är att så många vill bidra. Vid vår stora undersökning uppgav två av tre tillfrågade att de gärna hjälper räddningstjänst vid olyckor.

Första insats inom 3 minuter

På Safeland arbetar vi med att minska antalet döda i bränder. Vi skapar tekniken så att personer kan få hjälp inom tre minuter. Då är det oftast lätt och ofarligt för en privatperson att släcka en eld och kan rädda liv. 

Safeland bidrar till att korta ner tiden på två sätt:

Uppkopplade brandlarm; Safeland Connect innebär att grannarna automatiskt får information om en brand hos grannen.

Den andra metoden är utlarmning till frivilliga personer som befinner sig i närheten av en brand. Flera räddningstjänster i Sverige har ändrat sin strategi och inser nu fördelarna med att samarbeta och använder sig nu av tekniken. 

Automatisk utlarmning

Räddningstjänsten kan tillsammans med de boende rädda liv. Tekniken innebär att Safeland får information om ett inringt larm direkt från SOS Alarm. Med information skickar Safeland ut larmet till “Civila Insatspersoner (CIP)” om de befinner sig i närheten av platsen för larmet. Dessa frivilliga privatpersoner kan då arbeta med räddningsinsatser fram till dess att brandförsvaret är på plats.

Safeland - nearby users alerted

Utöver brandbekämpning används Safeland för utlarmning vid drunkningsolyckor, trafikolyckor och vid hjärtstopp.

Bli en Civil Insatsperson!

Vill du bli en civil insatsperson och göra ditt samhälle tryggare? Då rekommenderar vi att du tar kontakt med din lokala räddningstjänst och ber att få bli en “Civil Insatsperson”. Hälsa från oss på Safeland.


Har du frågor eller vill veta mer om Safeland? Hör av dig till oss via formuläret nedan!

Dela inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla