Rånarjakt i Enskede

Rånarjakt i Enskede

Dela inlägg

Fredag den 16 december kl 23.26 tryckte Robert på den akuta larmknappen i Safeland (f.d. Trygve). Någon minut tidigare hade han blivit utsatt för ett rånförsök på vägen hem från tunnelbanan. Två personer med halsduk framför ansiktet hade hotat Robert med kniv och beordrat honom att gå till bankomaten. I stället för att följa med sprang han skrikandes därifrån, viftandes med ett paraply mot rånarna. De sprang efter en bit, men hann inte ikapp.

Det bor många användare i området. När Robert tryckt på larmet i appen gick det fort. Den första personen, Emanuel, var på plats hos Robert redan inom en minut. Polisen var på väg och anslöt en stund senare.

Under tiden kunde grannarna i området följa och bidra i jakten på rånarna via Safeland och från sina fönster. Det första signalementet skickades ut i appen kl 23.31, fem minuter efter rånet. Kl 23.32, bara en minut senare, rapporterade användaren Fredrik att han just sett två personer med signalementet röra sig utanför hans dörr.

Det bor många användare i Enskede och efter larmet slöt grannskapet upp för att stötta Robert samt hjälpa polisen att hitta de misstänkta rånarna.

Oskar rapporterade kl 23.36 att två personer som stämde överens med signalementet körde iväg med en silverfärgad halvkombi.

Eva, som tillsammans med sin man körde runt i området, upptäckte den silverfärgade bilen. Efter samtal med polisen fick de också reda på att bilen dessutom var falskregistrerad.

Kl 00.03, en dryg halvtimma efter rånförsöket, hade Polisen lokaliserat bilen och kunde starta arbetet med att lagföra personerna i den silverfärgade halvkombin.


Har du frågor eller vill veta mer om Safeland? Hör av dig till oss via formuläret nedan!

Dela inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla