Så lurade tjuven inbrottslarmet – och så skyddar du dig

Tjuv

Så lurade tjuven inbrottslarmet – och så skyddar du dig

Dela inlägg

Aftonbladet varnar om inbrottslarmet från det stora larmbolaget som inte upptäckte tjuven vid inbrott. Den boende hade själv testat larmet och kunde smyga sig förbi och “lura” rörelsesensorerna, vilket tyder på allvarliga brister i sensorerna, eller i monteringen. Så här säkerställer du med Safelands hemlarm att tjuvarna inte tar sig förbi ditt larm utan att det löser ut.

Artikel från Aftonbladet 8 dec, 2021

Så här lurade tjuvarna larmet

Rörelsesensorerna reagerar på värmeskiftningar och är extra känsliga för gående och stående människor. Inbrottslarmet ställs ibland in så att hundar och katter inte löser ut larmet, med resultatet att sensorn inte reagerar på personer nära golvet. Tjuvarna har sannolikt ålat sig genom huset och på så vis förhindrat att larmet löst ut.

Förhindra enkelt problemet med Safelands hemlarm

Det går att ställa in känsligheten i rörelsesensorerna i Safelands larm. Använd inställningen “Hög känslighet” på varje sensor om du inte har husdjur.

Rörelsesensorn skall helst sitta på höjden 2.40 meter. När du har gjort rätt inställningar kan du verifiera att det löser ut genom att göra ett “Detektionsområdestest” för varje sensor.

Montering av PIR
Illustrationen visar betydelsen av att montera rörelsesensorn på rätt höjd.

Det är inte kört för dig med husdjur eftersom det flera sätt att skydda ditt hem på ett bra sätt ändå (artikel om inbrottslarm och husdjur).

Tjuvar använder ibland störsändare

Ett annat sätt att lura inbrottslarmet är störsändare. En sådan störsändare kan slå ut kommunikationen mellan sensorn och centralenheten. Safelands larm hanterar detta problem genom att larmets centralenhet upptäcker störningar och skickar larmet vidare.

Belönad för sin säkerhet

Ett högtekniskt arbete från grunden har möjliggjort att Safelands hemlarm från Ajax Systems är certifierat och uppfyller stränga säkerhetsnormer.

Här kan du läsa mer om Safelands hemlarm och aktuella erbjudanden.

Dela inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla