Skydda dig från ID-kapning och bedragare

Skydda dig från ID-kapning och bedragare

Dela inlägg

Bedrägerier och ID-kapningar är den snabbast växande brottskategorin i Sverige. Dessa brott drabbar dig inte bara på Internet. I många fall uppstår dessa brott genom att gärningspersonen har beställt och sedan stulit personliga kreditkort från brevlådan.

De personer som stjäl från brevlådor kan vara smarta tjuvar. Därför är det viktigt att uppmärksamma avvikande beteenden bland personer som öppnar andras brevlådor, exempelvis vissa “reklamutdelare”. Här är våra handfasta tips:

– Var uppmärksam på reklamutdelare eller personer som öppnar någons brevlåda, i synnerhet på vardagar efter det att den normala postutdelningen just skett.

– Om du ser någon misstänkt. Gå fram och hälsa på de som delar ut post. Hederliga brevbärare är normalt mycket trevliga och uppskattar ett samtal. Om du är fortsatt misstänksam, fråga då från vilket bolag som personen kommer ifrån.

– När du avslutat diskussionen bör du följa personens resterande beteendemönster. Att fotografera är ok. Om personen snabbt avviker bör du ringa Polisen och informera grannarna i Safeland med signalement.

Ett sista tips är att genom Skatteverket spärra obehörig adressändring. Det gör du här: https://www.skatteverket.se/privat/sjalvservice/allaetjanster/tjanster/sparraobehorigadressandring.4.361dc8c15312eff6fd123f5.html


Har du frågor eller vill veta mer om Safeland? Hör av dig till oss via formuläret nedan!

Dela inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla