Spännande produktnyheter inom hemsäkerhet – hösten 2021

Spännande produktnyheter inom hemsäkerhet – hösten 2021

Dela inlägg

Ny teknologi innebär stora möjligheter. Safeland strävar efter att ständigt utveckla Safelands hemlarmserbjudande och får bra stöd från vår partner och leverantör Ajax Systems. I artikeln går vi igenom några av höstens produktnyheter, exempelvis nya utomhussensorer, trygghetsknapp, smartare keypad och övervakningskameror från leverantören Reolink. En hel del av dessa produkter kan du redan nu köpa i Safelands butik.

Ajax KeyPad Plus – larma enkelt av med bricka

Många har efterfrågat brickor eller Tags eller kort för att enklare larma av vid hemkomst. Den nya knappsatsen påminner om den tidigare med skillnaden att den har stöd för Tags och Kort som man larmar av genom att hålla enheten intill. Försvinner en enhet kan ägaren av systemet avaktivera den tills den kommer tillrätta.

Ajax Tag

MotionCam Outdoor – Utomhussensor med kamera

Ajax har sedan tidigare en rörelsesensor som är extra väl anpassad för utomhusanvändning, Ajax MotionProtect Outdoor. Den här sensorn MotionCam Outdoor är även utrustad med kamera.

Miljön utomhus är mycket svårare och fler fall behöver hanteras, exempelvis att inte larma om en katt eller ett rådjur går förbi. Den nya sensorn använder samma smarta teknologi för detektering, men har även en kamera som tar en bildserie när den löser ut.

Kameran i MotionCam Outdoor tar likt MotionCam för inomhusbruk en bildserie när den aktiveras. Tekniken HDR (High Dynamic Range) möjliggör smart teknologi för att få bra färg och ljusåtergivning även i mörka miljöer, motljus eller vid snabba rörelser.

Safeland har utvecklat en direkt integration med Ajax och kan därför genom tjänsten Connect Plus erbjuda verifiering av bilder av en operatör vid larmcentralen.

MotionCam Outdoor kommer under hösten. Den fungerar med hubbarna som har stöd för foto, dvs Ajax Hub 2 och Ajax Hub 2 Plus.

Ajax DualCurtain Outdoor – Perfekt för din altan

Den här rörelsesensorn är ett smart och välkommet tillskott till sensorfamiljen. Sensorn är designad för utomhusbruk och skyddar dig innan dess att de objudna gästerna kommer in i huset.

Altanen eller balkongen är ett vanligt ställe för tjuvar att ostört bryta sig in, men med DualCurtain upptäcks de redan när de tittar in genom fönstret.

Ajax Dual Curtain
Sensorn på väggen täcker området precis intill fasaden.

Sensorn DualCurtain Outdoor reagerar på som befinner sig på ett smalt utrymme, en “gardin”, i stället för en vanlig rörelsesensor som har ett konformat täckningsområde om ca 100 grader.

Sensorn är högteknologisk med flera möjligheter att anpassa känslighet baserat på omgivningen och vilket avstånd och spridning som upptagningsområdet skall ha.

Ajax DoubleButton – Trygghetsknappen som inte larmar av misstag

Ajax Button och Ajax DoubleButton är två trygghetsknappar som har liknande användningsområden. Bägge har många användningsområden och kan trigga systemet på flera olika sätt, baserat på önskemål. För användningsområdet trygghetslarm är det dock viktigt att inte sända ut falska larm. DoubleButton har därför dubbla knappar separerade av en liten sarg.

Ajax DoubleButton

Reolink – Smarta och prisvärda övervakningskameror

Teknologin för videokameror eller övervakningskameror skiljer sig avsevärt från larmsystem på flera olika punkter. Ajax fokuserar på att göra högteknologiska system med fotoverifiering, medan andra aktörer specialiserar sig på video. För övervakningskameror är vi imponerade av kameror från Reolink. Utvecklingen inom teknologin för övervakningskamerorna går snabbt och priserna har pressats lågt. Bägge kameror säljs för under 1000-lappen i Safelands Butik.

Safeland har tagit in två kameror som vi rekommenderar, en för inomhusbruk och en som även är lämpad för utomhusbruk. Bägge har stöd för teknologin RTSP och går att integrera med Safelands larmsystem från Ajax. På så vis kan användare se filmen live direkt i din Ajax eller Reolink-app. Reolink RLC-510WA

Det var några av de nyheter inom larmfronten under hösten. Fler kommer helt säkert! Har du några frågor om produkter eller vill ha stöd från en av Safelands experter, så hjälper vi givetvis gärna till!

Beställ det som tillbehör i ditt larmpaket

I Safelands webshop finns det friköpta larmpaket som passar de flesta hem. Gör Larmväljaren eller handla direkt i Safeland Butik.

Dela inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla