Tillsammans mot inbrott på Östermalm

Tillsammans mot inbrott på Östermalm

Dela inlägg

I början av september kom Micael Engström i kontakt med Safeland. Micael visste att grannsamverkan är effektivt mot inbrott. Med hemlarm och digital samverkan sätter de nu tillsammans stopp för inbrotten som skett på senare tid.

Safeland-gruppen skapade de direkt

Micael bjöd in grannarna i trappuppgången till en fika. De kom snabbt överens om att samverka digitalt för ökad trygghet. Redan vid första träffen startade de en Safeland-grupp för bostadsrättsföreningen. Appen och hemlarm demonstrerades. Grannarna laddade ner Safeland och gick med i gruppen och och så var digital samverkan etablerad. 

Hemlarmen beställdes

Flera boende beställde hemlarm som var anpassade för deras lägenheter, med tillhörande brottsförebyggande dekaler. Föreningen fick dessutom brottsförebyggande skyltar att sätta upp i trappuppgången. Micael Engström som tog initiativet berättar:

“Genom att sätta upp dekaler och skyltar som visar vår digitala grannsamverkan tror jag inte att det finns någon tjuv som vågar sig hit. “

Alla som har appen kan söka hjälp från sina grannar, helt gratis. De med hemlarm betalar en liten slant för uppkopplingen, men då larmas gruppen automatiskt 30 sekunder efter att larmet löst ut.

Vad gör de om inbrottslarmet löser ut?

Frågan diskuterades mellan grannarna. De kom överens om att man skall inte ingripa fysiskt. Det går dock att störa tjuven genom att skrika, ringa 112, samt att därefter lämna vittnesuppgifter till Polisen om tjuvarna. Om larmet är utlöst av en uppkopplad brandvarnare kan man använda en pulversläckare för att släcka. Alternativt om det är ett hastigt brandförlopp sätta sig själv och övriga grannar i säkerhet, samt bereda väg för räddningstjänsten.

Dags för föreningen bredvid

Nu efter att samverkan kommit igång och larmen installerats, rekryteras nu bostadsrättsföreningen bredvid.

“Vi är så nöjda med våra nya larm, samverkan och brottsförebyggande skyltar att vi vill tipsa samtliga. I synnerhet den förening som vi delar innergården med”, berättar Micael. 


Har du frågor eller vill veta mer om Safeland? Hör av dig till oss via formuläret nedan!

Dela inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla