Testa inte brandvarnaren 1 december!

Testa inte brandvarnaren 1 december!

Dela inlägg

Testa brandvarnaren var 30e sekund – året runt utan stol

Den 1:a december är brandvarnarens dag och du uppmanas att testa brandvarnaren. Det är förvisso ett förnuftigt initiativ eftersom många saknar fungerande brandvarnare. Vi anser dock att det är ålderstiget när det finns mycket säkrare och bättre alternativ. Dagens moderna brandvarnare informerar dig när de är smutsiga, när batteriet blir lågt och kan larma dig och dina grannar om larmet går. De

En ålderstigen metod

Den 1:a december uppmanas du att ställa dig på en pall och trycka in en knapp för att se om din brandvarnare tjuter. Resultatet försäkrar att sirenen fungerar och att det finns ett batteri. I vissa fall resulterar testet i att brandvarnare eller lårben behöver åtgärdas. Vad händer under resten av året? Hur får man reda på om den optiska sensorn i brandvarnaren är dammig?

Nutidens brandvarnare är smartare

Nya generationens brandvarnare är uppkopplade mot Internet. Safelands brandvarnare gör självtest var 30e sekund. Det innebär att du i god tid får reda på om den behöver rengöras eller genomföra ett batteribyte. När brandvarnaren löser ut får du ett larm i din telefon även om du inte är hemma. Du kan alltid se temperaturen därhemma, vilket är extra bra i larmsituationer.

Framtidens brandskydd är redan här

Safeland har tagit fram metoden Brandsamverkan med stöd från brandförsvaret, forskare och Brandskyddsföreningens forskningsfond Brandforsk. Metoden innebär att personer i närheten får information när en brandvarnare löser ut. Vid denna tidpunkt finns det normalt gott om tid att göra en viktig första insats, alternativt larma 112 och sätta sig själv och andra personer i säkerhet.

Boende i flerfamiljshus

Som bostadsrättsförening eller fastighetsägare i flerfamiljshus har du möjlighet att säkerställa fungerande brandskydd i hela fastigheten genom Safelands system för fastighetsägare.


Har du frågor eller vill veta mer om Safeland? Hör av dig till oss via formuläret nedan!

Dela inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla