Hur aktiverar jag Comviq SIM kortet?

Hur aktiverar jag Comviq SIM kortet?

Dela inlägg

Comviq SIM-kort för hemlarm

Safelands larmpaket levereras med ett kontantkort från Comviq (utan kostnad) eller med Netmores telemetrikort som är laddat med trafik. Denna artikel går igenom viktiga saker att tänka på vid användning av Comviq-kortet.

SIM-kortet är oladdat när du får det. Du aktiverar det på Comviqs webbsida, förslagsvis med 100 kr som räcker i ett år. Vid normal användning räcker det med 100 kr för 12 månader för både Premiumlarmet och Folklarmet. Kom ihåg att du skall använda “tanka” och inte ett abonnemang, eftersom annars tar trafiken slut redan efter 30 dagar.

Tanka inom 12 månader

Kom ihåg att göra en påminnelse i din kalender om att fylla på SIM-kortet innan det går ut efter 12 månader. Ett annat tips är även att registrera kortet med telefonnumret i Comviq-appen som skickar en påminnelse. Detta kräver dock att du har en kod som du får vid registreringen som ett SMS. Eftersom larmen inte tar emot SMS, tipsar vi att om att installera kortet i en vanlig telefon vid registreringen. Om du inte har en sådan telefon kan du ringa deras kundtjänst och snällt be dem att aktivera ditt nummer till appen.

Safeland Connect minskar behovet av SMS

Med Tjänsten Safeland Connect sprids larmen i appen Safeland som pushnotiser med distinkta larmsignaler, inte som SMS. Fördelen är att trafikbehovet blir avsevärt lägre, men framför allt också att med Connect-tjänsten kan mottagarna kommunicera med övriga personer som tagit emot larmet.

Tips vid aktivering av SIM för Safelands Premiumlarm

Safelands Premiumlarm använder så små datamängder att det räcker utmärkt med att endast använda GSM (SIM) för att larmet skall fungera. Vi rekommenderar dock att du i samband med installationen även använder en fast Ethernet-uppkoppling eftersom det underlättar återställning i händelse av att ditt SIM-kort slutat fungera.

Att tänka på om du väljer ett annat SIM-kort

Vissa av Safelands larmpaket har endast stöd för 2G datatrafik och normalt inte 3G (undantag finns). Det innebär att operatörer som endast använder mobiloperatören Tres mobilnät inte fungerar. Det finns en artikel där vi går igenom 2G versus 3G att läsa här ->

Dela inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla