Vad kostar GSM för hemlarmet med Comviq?

Vad kostar GSM för hemlarmet med Comviq?

Dela inlägg

Två olika SIM-kort

Safeland erbjuder två olika SIM-kort till larmen. Comviq kontantkort ingår utan kostnad vid köp av larmpaket. Safeland erbjuder även ett SIM-kort från Netmore där trafik för 5 år ingår vid normal användning.

Hur ofta behöver jag fylla på SIM-kortet?

Safeland har olika larmpaket. Trafikmönstret skiljer sig åt för de olika larmpaketen, men i 19 fall av 20 räcker det med påfyllning av 100 kr för 12 månader, dvs under 10 kr per månad. Nedan beskriver vi hur Safelands två larmpaket använder GSM. Du behöver alltså inget månadsabonnemang.

Premiumlarmet Ajax

Premiumlarmet använder sig huvudsakligen av datatrafiken i SIM-kortet. Om du har en fast bredbandsanslutning används SIM / GSM endast som reservkanal, dvs om bredbandsuppkopplingen skulle gå ner. Premiumlarmet räcker dock GSM so kanal. Den drar visserligen mer trafik, men det räcker normalt med 100 kr under 12 månader. Detta gör att Premiumlarmet är ett bra larm för ett fritidshus där det inte finns Internetuppkoppling.

SMS för Folklarmet SikkertHjem

Den normala användningen av SIM för SikkertHjem S6Evo är att skicka SMS till grannarna vid larm. Har man många mottagare kan trafiken då ta slut. Att skicka SMS till grannarna går snabbt, men det kan vara förvirrande för grannarna att ta emot Larm-SMS eftersom det är svårt att veta hur man skall agera, exempelvis om man inte är på platsen.
I stället tipsar vi på Safeland att endast skicka ett SMS till Safeland Connect. Därefter sprider Safeland larmet till dina förinställda Safeland-grupper. Du sparar då in kostnader på GSM, men även är det funktionellt mycket bättre. När en granne tar emot ett larm i appen kan denne även kommunicera med alla andra mottagare av larmet. Därigenom får mottagarna snabbt reda på om ytterligare åtgärd behövs.

Mer information:

aktiverar du ditt SIM-kort för hemlarm ->
Dela inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla