Problem med dyra hemlarm

Problem med dyra hemlarm

Dela inlägg

I Sverige är det bara 3% av inbrotten som klaras upp. Det är lukrativt och nästan riskfritt för tjuvarna att bryta sig in i bostäder. Statistiken är inte bättre i hem som är utrustade med dyra hemlarm. Det finns dock billigare och effektivare sätt att skydda sig.

Tjuvarna är inte längre ute efter din TV eller dina tavlor. De är på jakt efter kontanter, smycken, pass, telefoner och nycklar, föremål som är lätta att ta med sig i en väska. Under några få minuter ställer de till med stor oreda, samlar på sig värdefulla ägodelar och försvinner från ditt hem. De flesta inbrott är över på mindre än 8 minuter.

Det dröjer innan väktaren är på plats. När hemlarmet löser ut analyserar operatören larmet enligt en bestämd rutin. De kan därefter skicka ut en väktare som åker till platsen. Det finns ingen officiell statistik, men det dröjer ofta mer än en halvtimma. Då är tjuven sedan länge på säker mark. Med larmtjänster som kostar 400 kr/månad har därför liten brottsförebyggande effekt.

Effektivare larmtjänst till 80% lägre kostnad

Grannar är avskräckande och förebygger inbrott effektivt. Enligt BRÅ minskar grannsamverkan risken att drabbas med 26%. Larmtjänsten från Safeland bygger på snabbheten och den positiva kraften när grannar samarbetar.

Safelands vision är att alla skall få hjälp inom 3 minuter vid inbrott eller olycka. Då kan inbrottsvågen brytas och fler kan få hjälp i tid. I tusentals områden är det redan en verklighet.

När larmet går kan grannarna observera, fotografera, ringa 112 och underlätta gripande. Brottsförebyggande dekaler och områdesskyltar avskräcker tjuvarna från att göra inbrott.

Vilken tjuv bryter sig in i ett hem där larmet är kopplat till grannarna?

Vad kostar det?

För 490 kr per år för grannkopplingen Safeland Connect. Med Larmcentral och Väktare kostar tjänsten 1490 kr/år. Safelands premiumlarm är det mest prisbelönta larmet på marknaden. Ni kan läsa mer om Safelands hemlarm här – >


Har du frågor eller vill veta mer om Safeland? Hör av dig till oss via formuläret nedan!

Dela inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla