Startpaket Grannsamverkan

Starta Grannsamverkan

Starta upp grannsamverkan i ditt område.

Här finns allt du behöver för att starta upp grannsamverkan. Med Safelands metod i tre steg kommer du enkelt igång och får hjälp att bjuda in dina grannar. Metoden bygger på frivillighet och du behöver inte själv ta kontakt med de grannar som du inte känner så väl.

Kom igång med tre enkla steg

Ladda ned appen

Skaffa Safelands kostnadsfria mobilapp och skapa ditt egna konto.

Skapa en grupp

Skapa en grupp och bjud in de grannar du känner väl. Läs om hur du skapar en grupp.

Gratis Startpaket

Beställ hem Safelands Startpaket med material och skyltar med länk till er egen informationssida (beställ längre ner på den här sidan).

Så fungerar startpaketet:

Vi skickar hem A4-skylt, informationsblad för utomhusbruk och vykort till dig.

Skylten har en QR-kod med länk till er egen informationssida där dina grannar kan lära sig hur Safeland fungerar och där de direkt kan gå med i din grupp. Vi rekommenderar att du sätter upp skyltarna på väl synlig plats på er gata.Informationsbladen kan du sätta upp på anslagstavlor eller (om du vill) dela ut eller lägga i dina grannars brevlådor tillsammans med vykorten.

Startpaketet är gratis och skickas till dig inom någon vecka.

Beställ ditt startpaket för digital grannsamverkan kostnadsfritt:

Obs! Du måste ha skapat en grupp för ditt område i Safeland innan du beställer ditt startpaket. Det är viktigt att du fyller i din fullständiga postadress så att paketet kommer fram.

Att göra redan idag

Berätta om er Safelandgrupp på Facebook för att engagera fler i området!

Ju fler som samverkar i ert område, desto bättre! Ett bra sätt att fånga upp och engagera fler boende i området är att tipsa om Safeland via Facebook.

För att dela din Safeland grupp på Facebook, gå in under administratörsvyn och välj “Dela grupp”. Välj att dela gruppen till en relevant grupp på Facebook. Du kan även skicka länken direkt till de personer du vill ska gå med. Länken går fint att skicka via sms, mail, messenger, WhatsApp etc.

Appen Safeland är kostnadsfri

Enkelt att komma igång

Grannsamverkan skapar trygghet

Frågor & Svar

Att använda appen Safeland som privatperson för grannsamverkan, ta emot larm och larma via appen kostar ingenting. 

Ja det gör det! Här hittar du filmer för de flesta av appens alla funktioner.

I Safeland finns olika typer av grupper; större områdesgrupper där många är med och delar information om trygghetshändelser, och mindre grupper för gatan eller det absoluta närområdets grannsamverkan. Det finns även så kallade “larmgrupper” dit man kopplar sina hemlarm.

Om det finns en större grupp i ditt område kan du direkt be om att få gå med i gruppen. Om du mot förmodan inte får något svar inom 1-2 dagar kan du höra av dig till support@safe.land.

För att samverka med dina närmsta grannar (t.ex. de på din gata) så rekommenderar vi dig att skapa en ny grupp.

Med vår tjänst Safeland Connect kan du koppla ditt hemlarm till Safeland, då skickas larm ut direkt till dina grannar i Safeland-appen. Du kan också välja att skicka larm till en larmcentral.  Om du eller dina grannar inte har ett hemlarm kan du köpa ett larmpaket av oss i vår Butik.  

Om din granne inte har något hemlarm kan de köpa det av oss till ett förmånligt pris i vår Butik. Vårt stora (och prisbelönta) larmpaket kostar inte mer än 256 kr/månad vid avbetalning över 3 år. Genom vår tjänst Safeland Connect skickas sedan larm direkt till er larmgrupp.

I vårt Hjälpcenter hittar du allt om hur Safeland fungerar. På vår Youtube-kanal har vi också samlat några korta filmer som visar precis hur du gör för att skapa grupper, posta inlägg, koppla upp ditt hemlarm m.m.

Har du frågor, tips eller synpunkter?

Vi hjälper gärna till! Tveka inte att kontakt oss på support@safe.land eller direkt via vår chatt här på webben.
Här finner du även flertalet instruktionsfilmer för hur appen fungerar.

Relaterade inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla